Sebastian Kurz megkezdi a koalíciós tárgyalásokat a a szélsőjobboldali FPÖ-vel

Sebastian KurzFotó: Michael Gruber/APA-PictureDesk

A választásokon győztes Osztrák Néppárt vezetője, a 31 éves Sebastian Kurz kedden délelőtt jelentette be, hogy koalíciós tárgyalásokra hívja az Osztrák Szabadságpártot (FPÖ). Elmondta, hogy szerinte a Szabadságpártban erős a hatni akarás és elszántak, hogy megváltoztassák Ausztriát. Reméli, hogy a Szabadságpárt elnöke, Heinz-Christian Strache elfogadja a meghívását, és elkezdődhetnek a koalíciós tárgyalások.

Kurz az ígérte, hogy az kormánya egy új stílusban fog kormányozni. Szerinte a koalíciónak erőre van szüksége, hogy végigvigye a szükséges változtatásokat. „Bizonyos struktúrákat fel kell szakítani, hogy lehetővé tegyük az adócsökkentést” - közölte Kurz. Hozzátette, hogy egy Európa-párti irányvonalra van szükség. (Die Presse)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.