Bocsánatot kért a 93 éves idősebb Bush elnök, mert 4 éve szexuálisan zaklatott egy nőt a tolószékből

külföld
2017 október 25., 07:23
comments 218

A hirtelen napvilágra került szexuális zaklatási ügyek legfurcsábbika zárult most bocsánatkéréssel: a 93 éves, hosszú ideje tolószékben élő amerikai exelnök, az idősebb Bush írt levelet Heather Lind színésznőnek.

A fiatal nő négy évvel ezelőtt, egy tévéfelvételen találkozott az akkor már 89 éves, tolószékkel közlekedő elnökkel. A színésznő azóta leszedett Instagram-posztja szerint a felvétel után többen, köztük a Bush-házaspár, összeálltak egy közös fotóra. Lind állt Bush mellett, hogy egyszer csak azt érezze, "hátulról megérintett a tolószékéből, miközben ott állt melette a felesége, Barbara". Lind beszámolója szerint az exelnök ezután még elsütött neki egy disznó viccet is, majd, miközben épp elkattintották róluk a fotót, még egy alkalommal megtapogatta.

Az ominózus fotó a People cikkében
photo_camera Az ominózus fotó a People cikkében

A People bulvármagazin által megszerzett bocsánatkérő levélben Bush szóvivője úgy fogalmaz, hogy

Bush elnök soha, semmilyen körülmények között sem okozna senkinek kényelmetlenséget szándékosan, és a legőszintébben bocsánatot kér, ha megsértette Ms Lindet, amikor viccelni próbált.

Lind mostanra törölt beszámolója szerint a fenéktapogatást látva Barabara Bush úgy forgatta a szemét, mintha azt akarta volna jelezni, hogy "nehogy már megint".

"A testőre azt mondta, nem kellett volna melléállnom a fotózáskor"

- idézte fel a színésznő.

Lind az esetet annak idején elmesélte a kollégáinak, akikkel egy AMC-s sorozatban együtt szerepelt. Most "azoknak a nőknek a bátosága" sarkallta nyilvános megszólalásra, akik "szóban és írásban beszélni mertek az élményeikről".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.