Bocsánatot kért a 93 éves idősebb Bush elnök, mert 4 éve szexuálisan zaklatott egy nőt a tolószékből

A hirtelen napvilágra került szexuális zaklatási ügyek legfurcsábbika zárult most bocsánatkéréssel: a 93 éves, hosszú ideje tolószékben élő amerikai exelnök, az idősebb Bush írt levelet Heather Lind színésznőnek.

A fiatal nő négy évvel ezelőtt, egy tévéfelvételen találkozott az akkor már 89 éves, tolószékkel közlekedő elnökkel. A színésznő azóta leszedett Instagram-posztja szerint a felvétel után többen, köztük a Bush-házaspár, összeálltak egy közös fotóra. Lind állt Bush mellett, hogy egyszer csak azt érezze, "hátulról megérintett a tolószékéből, miközben ott állt melette a felesége, Barbara". Lind beszámolója szerint az exelnök ezután még elsütött neki egy disznó viccet is, majd, miközben épp elkattintották róluk a fotót, még egy alkalommal megtapogatta.

Az ominózus fotó a People cikkében

A People bulvármagazin által megszerzett bocsánatkérő levélben Bush szóvivője úgy fogalmaz, hogy

Bush elnök soha, semmilyen körülmények között sem okozna senkinek kényelmetlenséget szándékosan, és a legőszintébben bocsánatot kér, ha megsértette Ms Lindet, amikor viccelni próbált.

Lind mostanra törölt beszámolója szerint a fenéktapogatást látva Barabara Bush úgy forgatta a szemét, mintha azt akarta volna jelezni, hogy "nehogy már megint".

"A testőre azt mondta, nem kellett volna melléállnom a fotózáskor"

- idézte fel a színésznő.

Lind az esetet annak idején elmesélte a kollégáinak, akikkel egy AMC-s sorozatban együtt szerepelt. Most "azoknak a nőknek a bátosága" sarkallta nyilvános megszólalásra, akik "szóban és írásban beszélni mertek az élményeikről".

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.