Kalózok raboltak el egy magyart Nigériában

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Egy német konténerhajó hat fős legénységét rabolták el nigériai vizeken - jelentette be a hajót üzemeltető cég. A hat fő egyik e magyar, egy ukrán, négyen pedig fülöp-szigetekiek.

Járőrőző nigériai katona a Niger folyó deltájábanFotó: STEFAN HEUNIS/AFP

A Peter Doehle Schiffahrts KG. szóvivője szerint a támadás még szombaton történt, amikor a hajó egy nigériai kikötőhöz közeledett. A személyzet hat elrabolt tagja jelenleg is a támadók fogságában van.

Egy nigériai lap ugyanakkor azt írja, hogy a Demeter nevű hajó Egyenlítői Guinea fővárosából, Malabóból tartott a libériai Monroviába, és a támadás a nigériai Onnéban történt, ahol út közben kikötöttek. A kalózok állítólag nyolcan voltak, és egy fekete motorcsónakkal támadtak a konténerhajóra.

A Reuters jelentése szerint a váltságdíj reményében elkövetett emberrablások rendszeres problémát jelentenek Nigéria bizonyos részein, többek közt az olajban gazdag Niger-deltában, az ország gazdaságának motorjában.

A 24.hu kérdésére a Külügyminisztérium megerősítette, hogy a hat túsz között van egy magyar állampolgár is. Válaszuk szerint

„a TEK válságközpontja és a Külgazdasági és Külügyminisztérium természetesen tud az esetről és foglalkozik vele. Kapcsolatban vagyunk a német és nigériai hatóságokkal.”

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.