Kalózok raboltak el egy magyart Nigériában

külföld
2017 október 25., 08:05
comments 112

Egy német konténerhajó hat fős legénységét rabolták el nigériai vizeken - jelentette be a hajót üzemeltető cég. A hat fő egyik e magyar, egy ukrán, négyen pedig fülöp-szigetekiek.

Járőrőző nigériai katona a Niger folyó deltájában
photo_camera Járőrőző nigériai katona a Niger folyó deltájában Fotó: STEFAN HEUNIS/AFP

A Peter Doehle Schiffahrts KG. szóvivője szerint a támadás még szombaton történt, amikor a hajó egy nigériai kikötőhöz közeledett. A személyzet hat elrabolt tagja jelenleg is a támadók fogságában van.

Egy nigériai lap ugyanakkor azt írja, hogy a Demeter nevű hajó Egyenlítői Guinea fővárosából, Malabóból tartott a libériai Monroviába, és a támadás a nigériai Onnéban történt, ahol út közben kikötöttek. A kalózok állítólag nyolcan voltak, és egy fekete motorcsónakkal támadtak a konténerhajóra.

A Reuters jelentése szerint a váltságdíj reményében elkövetett emberrablások rendszeres problémát jelentenek Nigéria bizonyos részein, többek közt az olajban gazdag Niger-deltában, az ország gazdaságának motorjában.

A 24.hu kérdésére a Külügyminisztérium megerősítette, hogy a hat túsz között van egy magyar állampolgár is. Válaszuk szerint

„a TEK válságközpontja és a Külgazdasági és Külügyminisztérium természetesen tud az esetről és foglalkozik vele. Kapcsolatban vagyunk a német és nigériai hatóságokkal.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.