Még jobban kitömné pénzzel a focicsapatokat az egyik fideszes javaslata

A fideszes Tiba István kedden olyan törvényjavaslatot nyújtott be az országgyűlés elé, amely eltörölné a focicsapatok és más sportvállalkozások iparűzésiadó-fizetési kötelezettségét, valamint visszamenőlegesen idén szeptembertől megszüntetné a hivatásos sportolók foglalkoztatása után fizetendő terhet, írja a G7.  Tiba István egyébként az NB I-es Balmazújvárosi FC elnökeként is működik. 

Ha a javaslatot elfogadják, akkor a  sportvállalkozásoknak nem kellene többé  iparűzési adót fizetniük a belépőjegy- és bérlet-eladásokból, a reklámközzétételekből és a szponzori szerződésekből származó bevételeik után.

A lap szerint a lépés Fradinak 88 millió forintot spórolna meg, ha a tavalyi, 4,4 milliárd forintos árbevételét vesszük alapul.

A módosító másik pontja pedig eltörölné a játékosok bére után fizetendő egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást (ekho), ráadásul visszamenőlegesen, idén szeptembertől. A lap szerint 20 százalékos adó elengedése egy havi bruttó 7-8 millió forint körül kereső top focistánál milliós megtakarítást jelenthet egy klubnak.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.