Még jobban kitömné pénzzel a focicsapatokat az egyik fideszes javaslata

POLITIKA
2017 október 25., 17:21

A fideszes Tiba István kedden olyan törvényjavaslatot nyújtott be az országgyűlés elé, amely eltörölné a focicsapatok és más sportvállalkozások iparűzésiadó-fizetési kötelezettségét, valamint visszamenőlegesen idén szeptembertől megszüntetné a hivatásos sportolók foglalkoztatása után fizetendő terhet, írja a G7. Tiba István egyébként az NB I-es Balmazújvárosi FC elnökeként is működik.

Ha a javaslatot elfogadják, akkor a sportvállalkozásoknak nem kellene többé iparűzési adót fizetniük a belépőjegy- és bérlet-eladásokból, a reklámközzétételekből és a szponzori szerződésekből származó bevételeik után.

A lap szerint a lépés Fradinak 88 millió forintot spórolna meg, ha a tavalyi, 4,4 milliárd forintos árbevételét vesszük alapul.

A módosító másik pontja pedig eltörölné a játékosok bére után fizetendő egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást (ekho), ráadásul visszamenőlegesen, idén szeptembertől. A lap szerint 20 százalékos adó elengedése egy havi bruttó 7-8 millió forint körül kereső top focistánál milliós megtakarítást jelenthet egy klubnak.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.