Még jobban kitömné pénzzel a focicsapatokat az egyik fideszes javaslata

2017 október 25., szerda 17:21
243

A fideszes Tiba István kedden olyan törvényjavaslatot nyújtott be az országgyűlés elé, amely eltörölné a focicsapatok és más sportvállalkozások iparűzésiadó-fizetési kötelezettségét, valamint visszamenőlegesen idén szeptembertől megszüntetné a hivatásos sportolók foglalkoztatása után fizetendő terhet, írja a G7. Tiba István egyébként az NB I-es Balmazújvárosi FC elnökeként is működik.

Ha a javaslatot elfogadják, akkor a sportvállalkozásoknak nem kellene többé iparűzési adót fizetniük a belépőjegy- és bérlet-eladásokból, a reklámközzétételekből és a szponzori szerződésekből származó bevételeik után.

A lap szerint a lépés Fradinak 88 millió forintot spórolna meg, ha a tavalyi, 4,4 milliárd forintos árbevételét vesszük alapul.

A módosító másik pontja pedig eltörölné a játékosok bére után fizetendő egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást (ekho), ráadásul visszamenőlegesen, idén szeptembertől. A lap szerint 20 százalékos adó elengedése egy havi bruttó 7-8 millió forint körül kereső top focistánál milliós megtakarítást jelenthet egy klubnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt