2,5 millió ekit foglaltak le Törökországban

Rekordnagyságú kábítószer-szállítmányt foglaltak le az isztambuli hatóságok. A rendőrség  több mint 2,5 millió ecstasy-tablettára bukkant egy teherszállító furgonban - jelentette csütörtökön a Dogan török hírügynökség.

A török rendőrség Isztambul három kerületében, illetve a Bulgáriával határos Kirklareli, illetve a Bulgáriával és Görögországgal is határos Edirne tartományban tartott razziákat azután, hogy korábban úgy értesült: egy nagyobb mennyiségű kábítószer-szállítmány átadására kerül sor Törökország balkáni részén.

 A razzia során a hatóságok őrizetbe vettek négy férfit és egy nőt kábítószer-csempészet és -terjesztés gyanújával. A gyanúsítottak lakhelyén tartott házkutatás során a hatóságok további 56 kilogramm heroinra, 120 kilogramm marihuánára, 5 kilogramm ópiumra és 600 gramm kokainra bukkantak.

Törökország egyike azon országoknak, amelyeken keresztül a közel-keleti és ázsiai országokból érkező kábítószer-szállítmányok eljutnak Európába. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.