"Az egyik legkomolyabb feladat, hogy biztosítsuk az orvosok megfelelő létszámát"

Egészségügy
2017 október 26., 05:16
comments 86

A kormány tervei szerint a Honvédkórház látná el szuperkórházként az észak-pesti régiót. Az intézmény orvosigazgatója a Magyar Hírlapnak elmondta, hogy hatalmas feladat az átalakítás, az Egészséges Budapest Program szerint ugyanis

a centrumkórházak mindegyikében mind a harminchét orvosi szakmának helyet kell kapnia.

Tamás Róbert szerint ez a Honvédkórház esetében azt jelenti, hogy ki kell alakítani még

  • az onkológiai és a sugárterápiás részleget, 
  • be kell szerezni egy PET CT berendezést,
  • de le kell fedniük "a kardiológia és a szívsebészet teljes repertoárját, az idegsebészetet és a neurointervenciót, vagyis a stroke ellátásának egész spektrumát."

A szuperkórházzá alakulás az orvosigazgató szerint százmilliárdos költséget jelent, de Tamás Róbert figyelmeztet, hogy nem ez a legnagyobb feladat.

"Az lesz az egyik legkomolyabb feladat, hogy az egyes területeken biztosítsuk az orvosok és a szakdolgozók megfelelő létszámát,"

jelentette ki. Szerinte náluk minimum tízszázalékos bővítésre lenne szükség a jelenleg mintegy négyezer dolgozót foglalkoztató intézményben.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.