Ha szövegdiktálós alkalmazást használsz kommenteléshez, figyelj oda, ha megszólít egy barátod

Egyöntetű elismerés és lelkesedés fogadta a ChristineMcM kommentelő bejegyzését, ami a NY Times Trump és a republikánus pártelit aktuális viszonyait bemutató cikkhez érkezett. 

ChristineMcM kommentje úgy kezdődik, mint általában egy vonatkozó komment szokott: leírja, hogy semmiféle optimizmus nincs benne azzal kapcsolatban, hogy a demokraták képesek lesznek visszaszerezni a...

...na és ekkor történik valami, mert innentől arról van szó, hogy ChristineMcM a fájós térdéről ír, amit épp jegel, meg a készülő tojásokról, és így tovább, sorokon át mesélve az életéről. 

Nem nehéz persze rájönni, mi történhetett. ChristineMcM egy szövegdiktálós alkalmazást használt a kommenteléshez, amikor váratlanul valaki megzavarta, ő meg elfeledve, hogy az alkalmazás épp a NYTimes cikke alá rögzíti a szavait, beleelegyedett a beszélgetésbe. 

A New York Timesnak meglehetősen szigorú a kommentelési szabályzata, a moderátoroknak külön ki kell jelölniük azokat a bejegyzéseket, melyek beférhetnek a cikk alá, de ez egy annyira jól sikerült darab volt, hogy megkapta a zöld pipát. Sőt, az egyik közösségi szerkesztő még meg is jegyezte, reméli ChristineMcM térde már jobban van. 

ChristineMcM reagált is amúgy, elmondta, hogy valóban egy barátja zavarta meg a kommentelésben, és hogy később az emailjeiben látta, hogy a bejegyzése elszabadult. Úgy hangozhattam, mint Sarah Palin, tette még hozzá mindehhez. (NYMag)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.