Ha szövegdiktálós alkalmazást használsz kommenteléshez, figyelj oda, ha megszólít egy barátod

Egyöntetű elismerés és lelkesedés fogadta a ChristineMcM kommentelő bejegyzését, ami a NY Times Trump és a republikánus pártelit aktuális viszonyait bemutató cikkhez érkezett. 

ChristineMcM kommentje úgy kezdődik, mint általában egy vonatkozó komment szokott: leírja, hogy semmiféle optimizmus nincs benne azzal kapcsolatban, hogy a demokraták képesek lesznek visszaszerezni a...

...na és ekkor történik valami, mert innentől arról van szó, hogy ChristineMcM a fájós térdéről ír, amit épp jegel, meg a készülő tojásokról, és így tovább, sorokon át mesélve az életéről. 

Nem nehéz persze rájönni, mi történhetett. ChristineMcM egy szövegdiktálós alkalmazást használt a kommenteléshez, amikor váratlanul valaki megzavarta, ő meg elfeledve, hogy az alkalmazás épp a NYTimes cikke alá rögzíti a szavait, beleelegyedett a beszélgetésbe. 

A New York Timesnak meglehetősen szigorú a kommentelési szabályzata, a moderátoroknak külön ki kell jelölniük azokat a bejegyzéseket, melyek beférhetnek a cikk alá, de ez egy annyira jól sikerült darab volt, hogy megkapta a zöld pipát. Sőt, az egyik közösségi szerkesztő még meg is jegyezte, reméli ChristineMcM térde már jobban van. 

ChristineMcM reagált is amúgy, elmondta, hogy valóban egy barátja zavarta meg a kommentelésben, és hogy később az emailjeiben látta, hogy a bejegyzése elszabadult. Úgy hangozhattam, mint Sarah Palin, tette még hozzá mindehhez. (NYMag)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.