Izland nem engedi, hogy könnygázt szállítsanak Venezuelába

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az izlandi közlekedési minisztérium letiltotta azt a szállítmányt, amely 16 tonna könnygázt juttatott volna Venezuelába. A könnygáz Kínából indult és a keflavíki reptéren át ment volna Dél-Amerikába. Az izlandi kormány azonban a könnygázt katonai felszerelésnek tekinti, és nem járul hozzá, hogy egy olyan országba vigyenek belőle, ahol "nem tisztelik az emberi jogokat".

Maduro elnök egyre durvuló rendszere korábban is rendszeresen használt könnygázt a tüntetők ellen. 

A sokszor erőszakos tiltakozások számos halálos áldozatot követeltek Venezuelában, ahonnan többen menekülnek el a gazdasági összeomlás miatt, mint amennyien a Földközi tengeren kelnek át Európába.

(Iceland Review, PanamPost)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.