Izland nem engedi, hogy könnygázt szállítsanak Venezuelába

külföld
2017 október 26., 08:51
comments 36

Az izlandi közlekedési minisztérium letiltotta azt a szállítmányt, amely 16 tonna könnygázt juttatott volna Venezuelába. A könnygáz Kínából indult és a keflavíki reptéren át ment volna Dél-Amerikába. Az izlandi kormány azonban a könnygázt katonai felszerelésnek tekinti, és nem járul hozzá, hogy egy olyan országba vigyenek belőle, ahol "nem tisztelik az emberi jogokat".

Maduro elnök egyre durvuló rendszere korábban is rendszeresen használt könnygázt a tüntetők ellen. 

A sokszor erőszakos tiltakozások számos halálos áldozatot követeltek Venezuelában, ahonnan többen menekülnek el a gazdasági összeomlás miatt, mint amennyien a Földközi tengeren kelnek át Európába.

(Iceland Review, PanamPost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.