Mészáros Lőrinc Tokaj környékén sem tud elugrani az állami megbízások elől

POLITIKA
2017 október 26., 18:22
comments 70

A Magyar Nemzet ír arról, hogy a Mészáros Lőrinc közvetett tulajdonában álló Euró Generál Zrt. építhet meg egy 3 ezer négyzetméteres borászati üzemet a tokaji borvidéken a Bibó-szakkollégiumot is felújító Penta Kft.-vel közösen elnyert közbeszerzésen, mindössze nyomorult 1,7 milliárd forintért.

A lap arról is ír, hogy nem ez az egyetlen Tokaj-környéki nyertes projektje a Mészáros-polipnak: augusztus végén ugyanerre a helyrajzi számra már nyertek egy borászati beszerzési központ építésére vonatkozó megbízást potom 384 millió forintért. Ezenkívül két hete is behúztak egy tendert, akkor 683 millió forintért: Hercegkúton építhetnek egy borászati üzemet.

Az Euró Generálnak amúgy az Opus Nyrt. a tulajdonosa, melyben március elején szerzett tulajdonrészt Mészáros Lőrinc.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.