Mészáros Lőrinc körbevásárolta Orbánék majorját

POLITIKA
2017 október 27., 05:57
comments 102

A 24.hu értesülései szerint Mészáros Lőrinc és lánya, Beatrix az idén körbevásárolta a hatvanpusztai majort, a papíron Orbán Győző, a miniszterelnök apjának tulajdonába került egykori Habsburg-birtokot. Májusban a majort északkeletről teljesen lehatároló szántót és a majorba vezető bekötőúttól délnyugatra fekvő szántót szerezték meg, majd még az északnyugatról és nyugatról határos szántókat is megvették az állami földterületek árverésén.

A hatvanpusztai major. A csíkozott területeken kívül már az összes környező föld vagy Mészáros Lőrincé, vagy a lányáé, Beatrixé.
photo_camera A hatvanpusztai major. A csíkozott területeken kívül már az összes környező föld vagy Mészáros Lőrincé, vagy a lányáé, Beatrixé. Fotó: Google Maps

A major körüli összes területet a lap szerint csak azért nem tudták mind felvásárolni, mert a bekötőúttól északkeletre, illetve a majortól délnyugatra fekvő szántók a 2000-es évek elejétől magánkézben vannak, vagyis ezeket nem árvereztethette el az állam.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.