Puigdemont békességre inti a katalán függetlenség támogatóit

Miután megszavazta a katalán parlament a Spanyolországtól független "Katalán Köztársaság" létrehozását, Carles Puigdemont elnök a törvényhozásban elmondta, a függetlenség támogatóinak most a békesség és méltóság értékeihez kell ragaszkodniuk. 

„A mi kezünkben, a ti kezetekben van, hogy felépítsük a köztársaságot,”

– tette hozzá az AP rövidhíre szerint. A katalán elnök szerint pénteken a parlament végre meghozta azt a döntést, amire már régóta vágytak, és amire a szavazóktól kapott felhatalmazást. 

Fotó: PAU BARRENA/AFP
Fotó: JOSEP LAGO/AFP

A barcelonai parlament mellett tízezres tömeg gyűlt össze, hogy a függetlenséget ünnepelje. Madridi hírek szerint a spanyol kormány még az este összeül, és konkrét intézkedésekről dönt, hogy elérje a katalán kormány feloszlatását, és az előrehozott választás kiírását.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.