Távollétében három év felfüggesztettre ítélték Egyenlítői Guinea luxy alelnökét

külföld
2017 október 27., 08:49
comments 32

Három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte egy párizsi bíróság Teodorin Obiangot, Egyenlítői Guinea alelnökét, az elnök fiát. Sikkasztásban találták bűnösnek, mellékbüntetésként 30 millió euróra is megbírságolták.

Az ügyben szintén vizsgálódó svájci ügyészek tavaly novemberben 11 luxusautóját foglalták le, de a vád szerint nem csupán ilyenekre pazarolta országa elsikkasztott olajvagyonát: vett magángépeket és Michael Jackson emléktárgyaiból is bevásárolt.

Apja, Teodoro Obiang Nguema Afrika legrégebb óta regnáló elnöke, akit a jogvédők ellenzéke rendszerszintű elnyomásával vádolnak.

A párizsi bíróság szerint fia, Teodorin mezőgazdasági és erdészeti miniszterként zsarolt ki kenőpénzeket faipari vállalatoktól. Obiangnak miniszterként saját erdészeti cége volt, ez a vád szerint azonban csak egy üres fedőcég volt, tényleges tevékenységet nem végzett, csak a kenőpénzek felvevőjeként szolgált. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.