Távollétében három év felfüggesztettre ítélték Egyenlítői Guinea luxy alelnökét

Három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte egy párizsi bíróság Teodorin Obiangot, Egyenlítői Guinea alelnökét, az elnök fiát. Sikkasztásban találták bűnösnek, mellékbüntetésként 30 millió euróra is megbírságolták.

Az ügyben szintén vizsgálódó svájci ügyészek tavaly novemberben 11 luxusautóját foglalták le, de a vád szerint nem csupán ilyenekre pazarolta országa elsikkasztott olajvagyonát: vett magángépeket és Michael Jackson emléktárgyaiból is bevásárolt.

Apja, Teodoro Obiang Nguema Afrika legrégebb óta regnáló elnöke, akit a jogvédők ellenzéke rendszerszintű elnyomásával vádolnak.

A párizsi bíróság szerint fia, Teodorin mezőgazdasági és erdészeti miniszterként zsarolt ki kenőpénzeket faipari vállalatoktól. Obiangnak miniszterként saját erdészeti cége volt, ez a vád szerint azonban csak egy üres fedőcég volt, tényleges tevékenységet nem végzett, csak a kenőpénzek felvevőjeként szolgált. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.