Allergiás vagyok a gumira - hazudta az AIDS-es férfi, aki 24 év börtönt kapott

bűnügy
2017 október 28., 03:40

24 év szabadságvesztésre ítélte egy római bíróság Valentino Tallutot, mert legalább 30 embert fertőzött meg tudatosan HIV vírussal. 

Talluto egész életét végigkísérte az AIDS, drogfüggő édesanyja is ebbe a betegségbe halt bele, amikor még csak négy éves volt. Talluto 22 volt, amikor 2006-ban AIDS-cel diagnosztizálták. Azóta legalább 53 nővel feküdt le védekezés nélkül.

Áldozatai közül sokan megfertőződtek, és legalább négy esetben ők is továbbadták a vírust, így Talluto közvetlen partnerein kívül még három férfi és egy csecsemő is szerepelt a vádiratban. 

Valentino Talluto a tárgyaláson.
photo_camera Valentino Talluto a tárgyaláson. Fotó: TIZIANA FABI/AFP

Talluto főleg online randioldalakon ismerkedett, és amikor partnerei felvetették, hogy húzzon gumit, akkor megnyugtatta őket, hogy egyrészt semmi baja, nemrég volt szűrésen, másrészt azt hazudta, hogy sajnos allergiás a kondomra. Amikor áldozatai később szóltak neki, hogy HIV-vírusssal fertőződtek meg, és tőle kaphatták el, akkor mindig tagadott. 

A tárgyaláson azzal védekezett, hogy csak felelőtlen volt, de nem direkt fertőzött. Ezt a bíróság nem fogadta el. Az ítélet kihirdetésekor elsírta magát.