Egész estére foglyul ejtette a bolt sörhűtője, de egy pillanatra sem fordult meg a fejében, hogy segítséget kérjen

Tíz perccel éjfél előtt Jeremy Van Ert belépett a wisconsini Marshfield egyik éjjelnappali boltjának sörhűtő helyiségébe. Mivel a bolt éjfél után már nem ad el sört, miközben a 38 éves férfi válogatott, 00:00-kor az ajtó automatikusan rázáródott. 

Peszre Jeremy Van Ert dönthetett volna úgy, hogy kétségbeesve elkezd kiabálni, hogy valaki szabadítsa ki onnan, de ahogy végignézett a polcokon sorakozó sörökön, úgy döntött, kibírja reggelig.

Fotó: Marshfield Police Department

A marshfieldi rendőrség szerint mindene megvolt, ami kellett. A rendőrök még sosem találkoztak olyan áldozattal, aki meg sem próbál kiszabadulni, amikor észreveszi, hogy csapdába esett. Van Ert a rendőrségnek sem tudott magyarázatot adni, miért nem próbált meg legalább kopogni a hűtő üvegén. 

Hat órával később, amikor Van Ert már négy sört legurított, az egyik vásárló észrevette, és szólt az eladónak. Amikor kinyílt a hűtő ajtaja, a sörök közül kiszabaduló férfi nyílegyenesen megindult a bolt kijárata felé, fel sem merült benne, hogy fizessen a négy sörökért, amiket megivott vagy összetört.

A férfit szerdán lopás miatt beidzéték, amiért 170 dolláros bírságot kaphat, valamint a boltnak is ki kell fizetnie a kártérítést. Ráadásul Van Ert börtönbe is került, mert a sörös este idjén pont probaidőn volt kétrendbeli gyújtogatás miatt. (Washington Post)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.