Egész estére foglyul ejtette a bolt sörhűtője, de egy pillanatra sem fordult meg a fejében, hogy segítséget kérjen

baleset
2017 október 28., 17:17

Tíz perccel éjfél előtt Jeremy Van Ert belépett a wisconsini Marshfield egyik éjjelnappali boltjának sörhűtő helyiségébe. Mivel a bolt éjfél után már nem ad el sört, miközben a 38 éves férfi válogatott, 00:00-kor az ajtó automatikusan rázáródott. 

Peszre Jeremy Van Ert dönthetett volna úgy, hogy kétségbeesve elkezd kiabálni, hogy valaki szabadítsa ki onnan, de ahogy végignézett a polcokon sorakozó sörökön, úgy döntött, kibírja reggelig.

photo_camera Fotó: Marshfield Police Department

A marshfieldi rendőrség szerint mindene megvolt, ami kellett. A rendőrök még sosem találkoztak olyan áldozattal, aki meg sem próbál kiszabadulni, amikor észreveszi, hogy csapdába esett. Van Ert a rendőrségnek sem tudott magyarázatot adni, miért nem próbált meg legalább kopogni a hűtő üvegén. 

Hat órával később, amikor Van Ert már négy sört legurított, az egyik vásárló észrevette, és szólt az eladónak. Amikor kinyílt a hűtő ajtaja, a sörök közül kiszabaduló férfi nyílegyenesen megindult a bolt kijárata felé, fel sem merült benne, hogy fizessen a négy sörökért, amiket megivott vagy összetört.

A férfit szerdán lopás miatt beidzéték, amiért 170 dolláros bírságot kaphat, valamint a boltnak is ki kell fizetnie a kártérítést. Ráadásul Van Ert börtönbe is került, mert a sörös este idjén pont probaidőn volt kétrendbeli gyújtogatás miatt. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.