18 órát várt a sürgősségin, mire ellátták

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Az RTL Híradója szólaltatta meg azt a nőt, aki apját kísérte el a Jahn Ferenc Kórház sürgősségi osztályára néhány nappal ezelőtt. 

Délután 4 órakor mentek be, másnap délelőtt 10.45-kor távoztak. 

Az asszony fényképeket készített a várakozás ideje alatt, amiken az látszik, hogy betegek - mint átszállásra váró turisták a reptéren - a legkülönbözőbb pózokban próbálnak aludni a váróteremben, míg sorra nem kerülnek. Az arcát nem vállaló, de érezhetően zaklatott állapotban nyilatkozó nő szerint volt, aki kritikus állapotban volt kénytelen 10-15 órákat várakozni mielőtt egyáltalán megvizsgálták volna. 

A Jahn Ferenc Kórház nem reagált a híradósok kérdéseire, az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól azt írták, a sürgősségi osztályon naponta 90-100 embert látnak el az orvosok legjobb tudásuk szerint, folyamatosan, biztonságosan, magas színvonalon.

Másnap az RTL stábja rejtett kamerával maga is meggyőzödött arról, hogy még akkor is több órás várakozási idő van, ha egyébként alig van beteg. Betegek úgy beszéltek 10-13 órás veszteglésekről, mint ami mindennapos a kórházban. 

A műsorban idézték a Fidesz szóvivőjét, aki szerint idáig a vidéki kórházakat húzták fel, most jöhet Pest megye és Budapest, és a kormány 700 milliárdot tol bele a térség egészségügyi intézményeinek fejlesztésébe. (RTL Klub)