Árengedményt ad a menstruáló nőknek egy izraeli bár

2017 október 29., vasárnap 9:12
170

Véres óra néven indított akciót két jaffai bártulajdonos, akik ezentúl 25%-os kedvezményt adnak a menstruáló nőknek. A két nő szerint az éppen menstruáló nők megérdemelnek némi kivételezést, írja a BBC.

Akciójuktól egyben azt is remélik, hogy nyíltabban lehet majd beszélni a menstruációról, akár férfiakkal is. Az Anna Loulou bár tulajai szerint ha már életük negyedében menstruálnak, a nők igazán megérdemlik ezt a kedvezményt, legalább egy este. A bár hétfőtől szerdáig, illetve szombatonként ad kedvezményt a menstruáló nőknek, bizalmi alapon.

"Arról van szó, hogy némi kedvezményt, figyelmet, örömet adjunk valakinek, hogy mutassuk, hogy elismerjük és felismerjük a különleges helyzetet, amiben van, és amiért szívességet szeretnénk tenni neki" - mondta az egyik tulajdonos, Moran Barir. Ő volt az akció ötletgazdája is. Egyszer bort rendelt a saját bárjában, de a pincér elfelejtette, hogy milyet. "Akkor rávágtam, hogy épp menzeszem van, úgyhogy legyen vörös" - mesélte a Haaretznak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt