Barack Obamát behívták esküdtnek, és ő menne is

Az illinois-i Cook megye bírósága behívta esküdtválogatásra Barack Obamát, a volt elnök pedig a megyei főbírónak már jelezte, hogy szívesen vállalná a feladatot, ha beválogatják. Cook megye egésze Chicago városán belül van, Obamának pedig a főváros mellett itt is van lakása, politikai karrierje is itt indult. Chicagói lakosként pedig behívhatják esküdtnek, és állampolgárként kötelessége is megjelenni. Arra viszont nincs garancia, hogy ki is választják esküdtként.

Talán inkább valószínű, hogy nem fogják, szerepe kéretlenül sok médiafigyelmet terelhetne a tárgyalásra. Jelentős többletköltségekkel is járna a dolog, a megyei főbíró, Timothy Evans szerint a volt elnök biztonsága mindennél fontosabb. Ha mégis beválogatnák, Obama 17,25 dolláros napidíjat kapna a munkájáért.

Obama elődjei közül amúgy már Bill Clintont és George w. Busht is behívták már esküdtválogatásra. Chicagóban se Obama az első híresség, Oprah Winfrey és Mr. T. is szolgált már itt esküdtként. (Via BBC, Chicago Tribune)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.