Barack Obamát behívták esküdtnek, és ő menne is

külföld
2017 október 29., 10:45
comments 123

Az illinois-i Cook megye bírósága behívta esküdtválogatásra Barack Obamát, a volt elnök pedig a megyei főbírónak már jelezte, hogy szívesen vállalná a feladatot, ha beválogatják. Cook megye egésze Chicago városán belül van, Obamának pedig a főváros mellett itt is van lakása, politikai karrierje is itt indult. Chicagói lakosként pedig behívhatják esküdtnek, és állampolgárként kötelessége is megjelenni. Arra viszont nincs garancia, hogy ki is választják esküdtként.

Talán inkább valószínű, hogy nem fogják, szerepe kéretlenül sok médiafigyelmet terelhetne a tárgyalásra. Jelentős többletköltségekkel is járna a dolog, a megyei főbíró, Timothy Evans szerint a volt elnök biztonsága mindennél fontosabb. Ha mégis beválogatnák, Obama 17,25 dolláros napidíjat kapna a munkájáért.

Obama elődjei közül amúgy már Bill Clintont és George w. Busht is behívták már esküdtválogatásra. Chicagóban se Obama az első híresség, Oprah Winfrey és Mr. T. is szolgált már itt esküdtként. (Via BBC, Chicago Tribune)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.