Tízórás ostrom után véget ért a szomáliai terrortámadás

külföld
2017 október 29., 6:31
comments 12
photo_camera Áldozatokat mentenek Mogadishuban, miután az al-Shabab terroristái felrobbantottak egy teherautóba rejtett bombát a szigorúan őrzött Nasa Habold szállónál, amit aztán le is rohantak. Fotó: MOHAMED ABDIWAHAB/AFP

Tízórás ostrom után kimentették a túszokat Mogadishu egyik szigorúan őrzött, a kormánytagok körében is népszerű szállodájából, a Nasa-Haboldból, amit szombaton rohantak le az al-shabaab terrorcsoport tagjai.

A támadás első lépéseként egy teherautó sofőrje műszaki hibát színlelve leállt a szigorúan védett szálloda előtt, majd önmagával is végezve felrobbantotta a robbanószerrel megpakolt járműt. Ezután öt fegyveres rontott az épületbe. Tűzharc kezdődött, majd két robbanás történt - az egyiket egy öngyilkos merénylő követte el.

A rendőrség hajnalban közölte, hogy sikerült kimenekítenie harminc túszt, köztük egy minisztert is. Akkor azt állították, hogy az öt támadó közül már csak kettő van életben, velük még folyik a harc.

Reggelre viszont saját állítása szerint a rendőrség teljesen ura lett a helyzetnek, véget vetett az ostromnak. A helyi sajtó szerint a megmaradt támadókat sikerült élve elfogni, de a rendőrség ezt nem erősítette meg. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt