Tízórás ostrom után véget ért a szomáliai terrortámadás

külföld
2017 október 29., 06:31
comments 12
Áldozatokat mentenek Mogadishuban, miután az al-Shabab terroristái felrobbantottak egy teherautóba rejtett bombát a szigorúan őrzött Nasa Habold szállónál, amit aztán le is rohantak.
photo_camera Áldozatokat mentenek Mogadishuban, miután az al-Shabab terroristái felrobbantottak egy teherautóba rejtett bombát a szigorúan őrzött Nasa Habold szállónál, amit aztán le is rohantak. Fotó: MOHAMED ABDIWAHAB/AFP

Tízórás ostrom után kimentették a túszokat Mogadishu egyik szigorúan őrzött, a kormánytagok körében is népszerű szállodájából, a Nasa-Haboldból, amit szombaton rohantak le az al-shabaab terrorcsoport tagjai.

A támadás első lépéseként egy teherautó sofőrje műszaki hibát színlelve leállt a szigorúan védett szálloda előtt, majd önmagával is végezve felrobbantotta a robbanószerrel megpakolt járműt. Ezután öt fegyveres rontott az épületbe. Tűzharc kezdődött, majd két robbanás történt - az egyiket egy öngyilkos merénylő követte el.

A rendőrség hajnalban közölte, hogy sikerült kimenekítenie harminc túszt, köztük egy minisztert is. Akkor azt állították, hogy az öt támadó közül már csak kettő van életben, velük még folyik a harc.

Reggelre viszont saját állítása szerint a rendőrség teljesen ura lett a helyzetnek, véget vetett az ostromnak. A helyi sajtó szerint a megmaradt támadókat sikerült élve elfogni, de a rendőrség ezt nem erősítette meg. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.