Valaki elhagyta a Heathrow biztosítási terveit

külföld
2017 október 29., 13:36
comments 88

Egy észak-londoni utcán bukkant egy munkanélküli férfi arra a pendrive-ra, amelyen 76 fájl tartalmazott bizalmas információkat a reptér biztonsági intézkedéseiről. Az elveszett adathordozón volt például II. Erzsébet királynő, illetve több kormánytag és külföldi méltóság reptérre vezető útvonalának részletes terve és biztosításuk részletei.

De a dokumentumok között volt a terrorelhárítás járőreinek órarendje is, illetve az, hogy a zárt területekre milyen azonosítókkal lehet belépni.

A reptér egyik szóvivője szerint belső vizsgálat indult az ügyben.

A pendrive-ot a Sunday Mirror szerkesztőségének juttatta el a megtaláló, aki a Queens Park-i Ilbert Streeten találta az aszfalton. Mivel épp a könyvtárba tartott munkát keresni, a pendrive-ot is bedugta a gépbe. 2,5 gigányi adathoz, köztük 174 dokumentumhoz fért hozzá, mert azokat semmilyen titkosítás vagy jelszó se védte. (Via The Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.