300 óra közmunkára ítéltek első fokon egy holokauszttagadót

bűnügy
2017 október 30., 09:04
comments 204

Nem jogerősen 300 óra közmunkára ítélte a bíróság azt a férfit, aki még 2012-ben, az 56-osok terén "Horthy Miklós kormányzó becsületéért" címen tartott demonstráción az összefüggő szövegkörnyezetből kiragadott idézetekkel próbálta igazolni, hogy nem történt meg a holokauszt.

A férfi 50-70 fős hallgatósága előtt "emelt hangon többször ki is jelentette, hogy nem volt holokauszt", írta közleményében a fővárosi főügyészség.

A tényállás alapján a kerületi ügyészés a nemzetiszocialista rendszer bűneinek nyilános tagadása miatt emelt ellene vádat.

Az ügy azért húzodott ennyi ideig, mert az eljárást meg kellett ismételni. Az ítélet még nem jogerős, az eljáró ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője pedig felmentésért vagy az ítélet enyítéséért nyújtott be fellebbezést. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.