Megbukott a kuvaiti kormány

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Lemondott a kuvaiti kormány. A Kuna állami hírügynökség szerint a kabinet lemondását Szabáh el-Ahmad el-Dzsábir al-Szabáh sejk, az olajmonarchia uralkodó emírje elfogadta. A Dzsábir Mubarak al-Szabáh sejk vezette kormány ügyvezetőként továbbra is ellátja feladatait.

A most lemondott kabinet 2016 decemberében előrehozott parlamenti választásokon került hatalomra. A 65 fős törvényhozásban a közvetlen választással szerzett 50 mandátum majdnem felét ellenzéki erők szerezték meg.

A múlt héten tíz ellenzéki képviselő bizalmatlansági indítványt nyújtott be a kabinet állam- és információs ügyi minisztere, Mohammed Abdulla al-Szabáh ellen, aki az uralkodói család tagja is egyben. Őt hatalmi visszaéléssel és pénzügyi szabálytalanságok elkövetésével vádolja az ellenzék. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.