Megbukott a kuvaiti kormány

külföld
2017 október 30., 15:18
comments 20

Lemondott a kuvaiti kormány. A Kuna állami hírügynökség szerint a kabinet lemondását Szabáh el-Ahmad el-Dzsábir al-Szabáh sejk, az olajmonarchia uralkodó emírje elfogadta. A Dzsábir Mubarak al-Szabáh sejk vezette kormány ügyvezetőként továbbra is ellátja feladatait.

A most lemondott kabinet 2016 decemberében előrehozott parlamenti választásokon került hatalomra. A 65 fős törvényhozásban a közvetlen választással szerzett 50 mandátum majdnem felét ellenzéki erők szerezték meg.

A múlt héten tíz ellenzéki képviselő bizalmatlansági indítványt nyújtott be a kabinet állam- és információs ügyi minisztere, Mohammed Abdulla al-Szabáh ellen, aki az uralkodói család tagja is egyben. Őt hatalmi visszaéléssel és pénzügyi szabálytalanságok elkövetésével vádolja az ellenzék. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.