Miért nincs fedél a belvárosi kukákon? Mert elfogyott a fedél!

Budapest
2017 október 30., 10:32
comments 122

Budapest belső városrészeiben több tucatnyi helyszínen találkozni fedelüket vesztett, vagy lecsukhatatlan módon megsérült közterületi szemeteskukákkal

- veti fel a problémát a Városjáró blog. A lokálpatrióta szerző azt figyelte meg, hogy a helyzet Putyin februári látogatása óta romlott le igazán, amikor "biztonságtechnikai okokból fedél nélkülivé tették - illetve nem egy helyen leszerelték, majd sérülten helyezték vissza - ezeket a közterületi szemétgyűjtőket". 

photo_camera Forrás: Városjáró

Mivel a bloggernek nem tetszett, hogy az egész belvárosban "hosszú idő óta ilyen kukaroncsok csúfítják az utcaképet és rontják Budapest köztereinek higiéniai állapotát", ezért írt a Fővárosi Közterület-fenntartónak, hogy felhívja a figyelmüket a problémára. 

Az FKF udvarias válaszából kiderül, hogy tudnak a problémáról, de sajnos elfogyott az alkatrész:

"Tájékoztatjuk, hogy az utcai hulladékgyűjtők javításához, pótlásához, illetve cseréjéhez felhasználható tartalék alkatrészeink, illetve hulladékgyűjtő edényeink ideiglenesen elfogytak. A közbeszerzési eljárás folyik, ezért a pótlásokat, cseréket csak a tartályok beérkezését követően tudjuk elvégezni. A kapott bejelentési címeket addig is rögzítjük."

(A képekért köszönet a Városjárónak. Via mno.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.