Miért nincs fedél a belvárosi kukákon? Mert elfogyott a fedél!

2017 október 30., hétfő 10:32
122

Budapest belső városrészeiben több tucatnyi helyszínen találkozni fedelüket vesztett, vagy lecsukhatatlan módon megsérült közterületi szemeteskukákkal

- veti fel a problémát a Városjáró blog. A lokálpatrióta szerző azt figyelte meg, hogy a helyzet Putyin februári látogatása óta romlott le igazán, amikor "biztonságtechnikai okokból fedél nélkülivé tették - illetve nem egy helyen leszerelték, majd sérülten helyezték vissza - ezeket a közterületi szemétgyűjtőket". 

Forrás: Városjáró

Mivel a bloggernek nem tetszett, hogy az egész belvárosban "hosszú idő óta ilyen kukaroncsok csúfítják az utcaképet és rontják Budapest köztereinek higiéniai állapotát", ezért írt a Fővárosi Közterület-fenntartónak, hogy felhívja a figyelmüket a problémára. 

Az FKF udvarias válaszából kiderül, hogy tudnak a problémáról, de sajnos elfogyott az alkatrész:

"Tájékoztatjuk, hogy az utcai hulladékgyűjtők javításához, pótlásához, illetve cseréjéhez felhasználható tartalék alkatrészeink, illetve hulladékgyűjtő edényeink ideiglenesen elfogytak. A közbeszerzési eljárás folyik, ezért a pótlásokat, cseréket csak a tartályok beérkezését követően tudjuk elvégezni. A kapott bejelentési címeket addig is rögzítjük."

(A képekért köszönet a Városjárónak. Via mno.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt