Az amerikai Facebook-felhasználók fele látta az elnökválasztás előtt az oroszok hirdetéseit

A Twitter, és a Google mellett a Facebook belső vizsgálatát is megszerezték amerikai lapok, mielőtt azokat a szenátusnak benyújtották volna. A belső mérések arra keresik a választ, hogy mekkora elérése volt az oroszok által vásárolt politikai hirdetéseknek az amerikai elnökválasztás kampányidőszakában. A számok döbbenetesek:

  • a Facebookon 29 millió felhasználót találtak meg közvetlenül a hirdetések, és mintegy 126 millió amerikai láthatta a falán azokat. A vizsgálat szerint 80 ezer poszt az oroszoktól 2015. júniusa és 2017. augusztusa közt.
  • A Twitteren 2752 csatornát használtak az orosz trollgyár munkatársai, akik emellett 36 ezer botot is beüzemeltek. A kampány időszakában közel 1,4 milliót posztoltak.
  • A Youtube-on 10 csatornára összesen 1108 videót töltöttek fel. 

(BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.