Az Arsenal és a Chelsea is figyeli Gulácsi Pétert

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Thorgan Hazard lő, Gulácsi Péter véd.Fotó: FEDERICO GAMBARINI

Az ESPN forrásai szerint két londoni topcsapat is megfigyelőket küldött a Bundesligában vitézkedő RB Leipzig meccseire, hogy kövessék szemmel a csapat magyar kapusa, Gulácsi Péter teljesítményét. 

A sportoldal szerint az Arsenal és a Chelsea emberei is ott ültek a lelátókon a lipcseiek Bayern München elleni bajnokiján, amit a bajorok nyertek 2-0-ra. Gulácsiék néhány nappal korábban összekerültek már a bajnokkal, akkor a kupában, és a magyar kapus parádézott, csak tizenegyesekkel estek ki végül. 

Az Arsenal állítólag a 35 éves Petr Cech hosszútávú utódját keresi, a cseh kapusnak kevesebb mint 18 hónap van hátra szerződéséből, nem biztos, hogy marasztalják. A kékek állítólag azért nézelődnek a piacon, mert Thibaut Courtois vonakodik meghosszabbítani a szerződését a Real Madrid kitartó udvarlása miatt. 

Gulácsi azért is lehet vonzó opció, mert 2008-ban, 18 évesen igazolt a Liverpoolhoz, így otthon nevelt játékosnak számít (minden PL-csapatnak legalább 8 ilyen játékost kell a keretében tartania).  

A 27 éves Gulácsit nem véletlenül fényezi most a sportsajtó: a Kicker kapusrangsorában ő az első a Bundesligában, ahol 9 meccsen idáig mindössze 11 gólt kapott. (ESPN)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.