Gyurcsányék megvonnák a határon túliak szavazati jogát

politika
2017 október 31., 14:07
comments 862

Kampányt indít a Demokratikus Koalíció, hogy ezentúl a kettős állampolgársággal rendelkező, a határon túl élő magyarok ne szavazhassanak a magyarországi választásokon.

photo_camera Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Az Index szerint Gyurcsány Ferenc pártja nem népszavazást akar kezdeményezni, csak aláírásokat gyűjtenek olyan emberektől, akik igennel válaszolnának az

„egyetért-e ön azzal, hogy ne szavazhassanak azok, akik soha nem éltek Magyarországon, és nem viselik a szavazatuk következményeit?”

kérdésre.

Az akciót bejelentő Molnár Csaba, a DK kampányfőnöke az ATV reggeli műsorában arról beszélt, hogy nem akarják senki állampolgárságát visszavonni, és nem is az erdélyi magyarok ellen irányul a kezdeményezésük, hanem az olyan Ausztráliában vagy Dél-Afrikában élő magyarok ellen, akik soha nem is jártak Magyarországon. De ettől még tény, hogy az erdélyi vagy a kárpátaljai magyarok szavazati joga is megszűnne, ha a DK javaslatából valaha lenne valami.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.