Gyurcsányék megvonnák a határon túliak szavazati jogát

2017 október 31., kedd 14:07
868

Kampányt indít a Demokratikus Koalíció, hogy ezentúl a kettős állampolgársággal rendelkező, a határon túl élő magyarok ne szavazhassanak a magyarországi választásokon.

Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Az Index szerint Gyurcsány Ferenc pártja nem népszavazást akar kezdeményezni, csak aláírásokat gyűjtenek olyan emberektől, akik igennel válaszolnának az

„egyetért-e ön azzal, hogy ne szavazhassanak azok, akik soha nem éltek Magyarországon, és nem viselik a szavazatuk következményeit?”

kérdésre.

Az akciót bejelentő Molnár Csaba, a DK kampányfőnöke az ATV reggeli műsorában arról beszélt, hogy nem akarják senki állampolgárságát visszavonni, és nem is az erdélyi magyarok ellen irányul a kezdeményezésük, hanem az olyan Ausztráliában vagy Dél-Afrikában élő magyarok ellen, akik soha nem is jártak Magyarországon. De ettől még tény, hogy az erdélyi vagy a kárpátaljai magyarok szavazati joga is megszűnne, ha a DK javaslatából valaha lenne valami.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt