Lekapcsolták a szicíliai maffiavezért, aki meg akarta öletni a lányát, mert beleszeretett a rendőrfőnökbe

külföld
2017 október 31., 21:43
Giuseppe Scaduto itt épp egy 2008-as rajtakapás alatt mosolyog
photo_camera Giuseppe Scaduto itt épp egy 2008-as rajtakapás alatt mosolyog Fotó: MARCELLO PATERNOSTRO/AFP

Giuseppe "Pino" Scaduto rácsok mögül próbálta meg elrendezni saját lánya halálát, miután rájött, hogy az pont abba a rendőrbe szerelmes, aki Pinót korábban börtönbe juttatta. Hogy még inkább komolytalan olasz filmkrimibe illő legyen a történet, miután áprilisban szabadult, 

Pino saját fiát akarta felkérni lánya eltakarítására, 

ám a tékozló fiú nem vállalta a feladatot. A kis Scadutonak van épp elég baja: egy másik ügyben gyilkossággal vádolják. Nem hiszed el? Pedig a nyomozóknak hála apa és fia közti beszélgetést is sikerült rekonstruálni: 

- A húgodból egy ócska besúgó lett.
- Nem teszem meg. Ha akarod, csináld magad. Miért volna az én dolgom? 30 éves vagyok!

A bagheriai alvilágot igazgató Scaduto padre ezek után profikhoz fordult, de a bérgyilkosok lepattintották azzal, hogy családi ügyekkel ők nem foglalkoznak. Viszont a szándék kiszivárgott, az öreg Scadutót pedig lekapcsolták. 

Az ügy komolyságátt mutatja, hogy Angelino Alfano külügyminiszter számolt be az esetről a médiának, és hosszasan püfölte a maffiát, amiért Scaduto saját lányával akart leszámolni, csak mert rendőrt szeret: 

"Ti nevezitek magatokat úriembereknek? Hol az a nagy méltóság, amikor épp saját gyerekeiteket akarjátok lemészárolni?"

Scadutót és a bagheriai klán 15 tagját is letartóztatták maffiakapcsolatok és helyi vállalkozók zsarolásai miatt. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.