Matolcsyék alagutat fúrnak a Széll Kálmán téren

A Magyar Nemzeti Bank által létrehozott Pallas Athéné alapítványok aktuális ügyeiről szóló cikkel örvendeztette meg olvasóit az Mfor.hu. A korábbann számtalan botrányba keveredő alapítványok továbbra is remek gazdái a közpénznek, ezzel kapcsolatban senkinek ne legyenek kételyei.

Az alapítványok által vitt ingatlanprojektek körül viszont ennél egy fokkal érdekesebb hírek vannak. Egyrészt elvileg 2018 elején nyílik meg a Budai Kreatív Ház nevű akármi, ami a Vákert Bazár mellettti, Vízház nevű épületben kap helyet. Arról a furcsa tornyos izéről van szó, amiben korábban a Várkert Kaszinó működött.

Szintén az MNB újítja fel a Krisztina Körúton álló, egykor a Posta tulajdonában lévő Buda Palotát. Arról a mézeskalácsszerű izéről van szó, aminek a földszintjén néhány éve egy hatalmas postahivatal működött.

Az Mfor úgy tudja, hogy a tervek szerint a Széll Kálmán tér felől, a Várfok utca alatt egy gyalogos alagutat fúrnának a Krisztina körútig. A tér és a körút között csak 1 méter a szinteltérés, így a dolog nem tűnik lehetetlennek, csak furcsának.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.