10 éves kislány véleménycikkét közölte a New York Times

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Alice Paul Tapper (aki a CNN sztárja, Jake Tapper lánya), véleménycikket írt, melyet a New York Times le is hozott. 

A kislány arról ír, egy tanulmányi kiránduláson feltűnt neki, hogy a lányok szinte sosem jelentkeznek, míg a fiúk bátran, előrenyomakodva teszik fel a kezüket. Hazafelé mesélt erről az anyukájának, aki sokat beszélget vele a nők jogairól. Alice szerint 

a lányok azért nem jelentkeznek, mert félnek, hogy ha rosszul válaszolnak a feltett kérdésre, nagyon zavarba jönnek majd. 

Még egy okot említett, úgy gondolja, mire a lányok feltennék a kezüket, a magabiztosabb fiúk már rég magukra vonták a tanár figyelmét. Anya és lánya ezután elhatározták, hogy tesznek valamit a jelenség ellen.

Alice a cserkészcsapata elé vitte az ügyet, és kitalálták, hogy elkészítenek egy felvarrót, melyen az a felirat áll: Emeld fel a kezed! Ezzel bátorítják társaikat, hogy ne féljenek jelentkezni. A felvarrót - mint a cserkészeknél mindent - ki kell érdemelni. Megszerzéséhez meg kell ígérni, hogy ezentúl bátrabban jelentkezik majd, és hogy legalább három lányt beszervez még a mozgalomba. A héten már rendelhetők a felvarrók, melyek iránt a kislány cikke szerint óriási az érdeklődés.

„Amikor az anyukám először randizott az apukámmal, és megtudta, hogy a középső neve Paul, azonnal tudta, hogy ha összeházasodnak, és lányuk születik, Alice Paul lesz a neve. Alice Paul volt az egyik vezetője annak a mozgalomnak, mely azért küzdött, hogy a nők szavazójogot kapjanak. Attól, hogy Alice Paul a nevem, különlegesnek érzem magam. Küzdenünk kell azért, hogy nők és férfiak egyenjogúak legyenek" - tette hozzá a cikk végén Alice Paul Tapper.


Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.