Tovább tartanak nyitva a budapesti temetők

belföld
2017 november 01., 04:59
comments 26

A Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) Zrt. által fenntartott temetők csütörtökig 7 órától 20 óráig tartanak nyitva. Pénteken visszaáll a szokásos, 7 és 17 óra közötti nyitvatartási rend.

A mindenszentek és a halottak napjára való tekintettel nem tartanak temetést november 2-ig. Ebben az időszakban ügyelet van, az ügyfélszolgálati irodák 8 és 18 óra között tartanak nyitva.

A Nemzeti Örökség Intézete korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Fiumei úti sírkert szintén meghosszabbított nyitvatartással fogadja a látogatókat: november 1-jén és 2-án 20 óráig várják a megemlékezőket. Ebben az időszakban autóval is be lehet hajtani díjmentesen és időkorlátozás nélkül.

A BKK korábbi közleménye szerint a sírkerteket érintő közösségi közlekedési járatok a a szokásosnál sűrűbben indulnak. Emellett november 1-jén rendkívüli járatok is közlekednek a fővárosban.

A temetők környékén lévő utakra megállási tilalmat vezetnek be, autóval pedig csak a Rákoskeresztúri új köztemetőbe lehet majd behajtani.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.