Egy német férfi paprikaspray-vel próbálta kinyitni a sörét, 200 embert kellett kimenekíteni a moziból

Hétfőn este a németországi Osnabrück mozijából 200 embert kellett kimenekíteni, miután az egyik néző sikertelenül próbálta meg kinyitni a sörét a nála lévő paprikaspray-vel.

A német mozikban egyébként teljesen megszokott, hogy a nézők beviszik a sörüket. A 29 éves férfi azonban elfelejtett bontót vinni magával, de a „a világon minden sörbontó” elv alapján úgy gondolta, hogy erre a nála lévő paprikaspray is tökéletesen megfelel. 

Csakhogy amikor megpróbálta kinyitni, a kupak felsértette a flakon falát, és a sör helyett a könnygáz szisszent. Az utolsó utáni pillanatban a kiömlő gázt még megpróbálta visszatartani a az ujjával, de nem sok sikerrel: a vetítőteremben kitört a káosz, a nézők elkezdtek kimenekülni.  

Nem sörbontó.Fotó: DANIEL KARMANN/dpa Picture-Alliance/AFP

Az eset után a helyi tűzoltók a Facebookon azt tanácsolták, hogy paprikaspray-vel, kézifegyverrel, gránáttal, bajonettel, repülőbombával vagy boxerrel nem érdemest sört bontani.

A menekülés közben szerencsére senki sem sérült meg. A mozi üzemeltetője egyelőre nem döntötte el, hogy kifizetteti-e a férfival a rendőrök és a tűzoltók kihívásának költségeit. (Die Welt)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.