Egy német férfi paprikaspray-vel próbálta kinyitni a sörét, 200 embert kellett kimenekíteni a moziból

idióta rekordok
2017 november 02., 12:22

Hétfőn este a németországi Osnabrück mozijából 200 embert kellett kimenekíteni, miután az egyik néző sikertelenül próbálta meg kinyitni a sörét a nála lévő paprikaspray-vel.

A német mozikban egyébként teljesen megszokott, hogy a nézők beviszik a sörüket. A 29 éves férfi azonban elfelejtett bontót vinni magával, de a „a világon minden sörbontó” elv alapján úgy gondolta, hogy erre a nála lévő paprikaspray is tökéletesen megfelel. 

Csakhogy amikor megpróbálta kinyitni, a kupak felsértette a flakon falát, és a sör helyett a könnygáz szisszent. Az utolsó utáni pillanatban a kiömlő gázt még megpróbálta visszatartani a az ujjával, de nem sok sikerrel: a vetítőteremben kitört a káosz, a nézők elkezdtek kimenekülni.  

Nem sörbontó.
photo_camera Nem sörbontó. Fotó: DANIEL KARMANN/dpa Picture-Alliance/AFP

Az eset után a helyi tűzoltók a Facebookon azt tanácsolták, hogy paprikaspray-vel, kézifegyverrel, gránáttal, bajonettel, repülőbombával vagy boxerrel nem érdemest sört bontani.

link Forrás

A menekülés közben szerencsére senki sem sérült meg. A mozi üzemeltetője egyelőre nem döntötte el, hogy kifizetteti-e a férfival a rendőrök és a tűzoltók kihívásának költségeit. (Die Welt)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.