Gluténmentes tésztát gyártó üzemet épít az egyik Mészáros Lőrinchez tartozó cég

gasztronómia
2017 november 02., 05:47
comments 93

Nettó 48 millió forint értékben építhet gluténmentes tésztát gyártó üzemet Rábaszentmihályon a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Euro Generál Zrt. – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint több mint 200 négyzetméteres tésztaüzem megépítésére hat társaságtól kértek ajánlatot, de csak az Euro Generál adott be pályázatot a meghívásos közbeszerzésen. A cég az eredetileg becsült csaknem 33 milliós összegnél 15 millió forinttal drágább ajánlatot adott be.

Az Euró Generálban 50 százalékos szavazati joga van az Opus Nyrt.-nek, amelyben Mészáros Lőrinc március elején szerzett tulajdonrészt.

Rábaszentmihály független polgármestere, Horváth Gábor a lapnak azt mondta, nem ismeri Mészáros Lőrincet. Neki csak arra lesz majd ráhatása, hogy az elkészült üzemet ellenőrizze, mindenben megfelel-e az elképzeléseiknek. A tervek szerint a tésztaüzemben májusban kezdik el a gyártást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.