Józsefváros lebontja a Corvin áruház alumínium homlokzatát

építészet
2017 november 02., 18:07
comments 147
photo_camera Fotó: Fővárosi Blog FB

Halottak napján döntött arról a józsefvárosi képviselő-testület arról, hogy lebontatja a Corvin Áruház Blaha Lujza tér felőli burkolatát - írja a Fővárosi blog nyomán az Index. Az önkormányzat maga vállalta, hogy tartalékok felhasználásával, 22 millió forintból lebontja az alumínium burkolatot.

Az épület maga műemlékvédelem alatt áll, de a burkolat évtizedekkel később, 1967-ben került rá a '20-as években épült neoreneszánsz épületre. Az eredeti homlokzatot fémburkolat borítja. Az még nem világos, hogy mi lesz a csupaszon maradt épülettel, felújításról legalábbis nincs szó.

"Az épület főhomlokzatát, a finom palotahomlokzatot jelenleg fémburkolat fedi, leírása csak régi felvételek felhasználásával lehetséges. Ybl Ervin idézett cikkében azonban részletesen elemzi a mondott homlokzatot, melynek alaposabb részletezése jelen helyzetben amúgy is lehetetlenség "- írja a homlozatról a muemlekem.hu. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.