Józsefváros lebontja a Corvin áruház alumínium homlokzatát

Fotó: Fővárosi Blog FB

Halottak napján döntött arról a józsefvárosi képviselő-testület arról, hogy lebontatja a Corvin Áruház Blaha Lujza tér felőli burkolatát - írja a Fővárosi blog nyomán az Index. Az önkormányzat maga vállalta, hogy tartalékok felhasználásával, 22 millió forintból lebontja az alumínium burkolatot. 

Az épület maga műemlékvédelem alatt áll, de a burkolat évtizedekkel később, 1967-ben került rá a '20-as években épült neoreneszánsz épületre. Az eredeti homlokzatot fémburkolat borítja. Az még nem világos, hogy mi lesz a csupaszon maradt épülettel, felújításról legalábbis nincs szó. 

"Az épület főhomlokzatát, a finom palotahomlokzatot jelenleg fémburkolat fedi, leírása csak régi felvételek felhasználásával lehetséges. Ybl Ervin idézett cikkében azonban részletesen elemzi a mondott homlokzatot, melynek alaposabb részletezése jelen helyzetben amúgy is lehetetlenség "- írja a homlozatról a muemlekem.hu. (Index)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.