Legalább 10 éve húzza le a Buda környéki autósokat a gyerekkel stoppoló titokzatos nő

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy egészen rejtélyes történetet juttatott el hozzánk olvasónk, aki ki tudja, hányadik áldozata lehet annak a nőnek, aki legalább 10 éve él vissza mások jóindulatával. 

Olvasónk is bedőlt annak a 40-50 év közötti nőnek, aki sok éve húzza le az embereket ugyanazzal a trükkel: egy 8-10 év körüli gyerekkel stoppol, és azoknak, aki felveszi őket, szívszaggató történetet mesél el hányattatásaikról. 

Bár a kamusztori az évek alatt változott, érdekes módon a gyerek életkora nem igazán. 

Ezt onnan lehet tudni, hogy olvasónk, akit szintén meghatott a nő története, az eset után azért csak elgondolkodott, és utánanézett, hátha van nyoma a gyerekkel stoppoló nőnek az interneten. Nem is az a legérdekesebb, milyen sok találatot kapott, hanem hogy az első dokumentált és a legfrissebb eset között több mint 10 év telt el, mégis szinte minden károsult 6-8 éves gyerekről ír. 

Ami a legszebb, hogy a legtöbben nem azért osztották meg a történetet, mert rájöttek, hogy valószínűleg csúnyán átverték őket, hanem mert aggódtak a nőért és gyerekéért. Sőt, volt olyan is, aki egyenesen gyűjteni akart a nyilvánvalóan kamu telefonszámot megadó nő családjának. Más viszont finoman arra utalgatott, a gyereket csúnyán kihasználják, és megkérdőjelezik azt is, hogy vérrokonok-e a nővel.

Magyarország leghányatottabb sorsú családja

Olvasónk Üröm környékén látta meg a stoppolókat .

Egy stoppoló nő és egy stoppoló gyerek. 

Ez az a stoppos kombináció, amire szerintem sokan satuféket nyomnak, én is. 

Negyven-ötven év közötti, testesebb anya, és a 8-9 éves lánya. Csillaghegyre akartak átjutni, mondtam, szálljanak be. Beszállás után rögtön feltűnt, hogy a nő zavart, vagy zaklatott állapotban volt, a gyerek meg valahogy olyan életunt volt. Elkezdődött a történet, aminek a végére azt éreztem, hogy Magyarország leghányatottabb sorsú családjába futottam bele, és segítenem kell rajtuk” - írta Tamás. Neki a nő azt mesélte, a férje meghalt, egyedül neveli három gyerekét, devizahitele miatt pedig tető sincs a család feje felett. Éppen Balassagyarmatra igyekeztek, mert egy jó szándékú szomszéd megengedte nekik, hogy a lakókocsijában húzzák meg magukat."

Bár a nő nem kért semmit, mire a sztori végére ért, olvasónk is úgy érezte, segítenie kell rajtuk, így adott neki némi készpénzt. Bár Tamás azt írta, ezzel a nő eléri, hogy tette még csak büntethető se legyen, a valóságban az, hiszen a Btk. szerint „Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.”

2005-ben is kisgyerekkel stoppolt

A legkorábbi eset, melynek nyoma is van az interneten, 2015-ben került fel egy kerületi oldalra. Az olvasói levélben egy Mária nevű nő írja, hogy 10 évvel korábban, tehát úgy 2005 környékén a Budakeszi úton, a Szépjuhászné büfénél vettek fel egy stoppoló nőt és gyerekét, akit ő 6 éves körülinek tippelt. A stoppos arra kérte, vigyék el őket a családsegítőhöz Solymárra. „Kicsit zavarodott meséje volt, azt kérte, hogy a családsegítőhöz vigyük el. Mire elindultunk a II. kerület felé, közölte, hogy oda ne vigyük, mert onnan már elutasították. Ekkor elvittük Solymárra. Azóta többször láttuk ugyanígy stoppolni, legutóbb a nagyréti körforgalomnál,

érdekes módon a gyerek ‘mérete’ nem változott a tíz év alatt. Tudja valaki, hogy ki ez a nő? 

Tud a hatóság róla vajon? Hol kell ezt bejelenteni? Aggódom érte, és a nála lévő gyermekért is” – írja.

A Szépjuhászné büfé visszatérő elem, egy másik, 2012-es olvasói levélben arról ír egy férfi, a stoppos nőt és gyerekét Solymáron, a Korona étterem előtt vették fel, és a Budakeszi úton, a büfénél rakták ki őket. Ebben az esetben is módosult kicsit a történet, de a lényeg itt is az volt, hogy nagy bajban vannak. „Három órával később, a solymári Auchan mellett, az angol katonai temetőnél újra láttuk őket. Az ellenkező irányban lévő buszmegállóban álltak” - írja az olvasó, aki megállt, és megkérdezte, mégis hova mennek. A nő zavartan válaszolta, hogy vissza kell menniük Esztergomba.

„A kislány üveges tekintettel nézett rám. Látszott a szemében, hogy minden akaraterejét és életkedvét elvesztette.” 

Ekkor tűnt fel neki, hogy a gyerek és a nő egyáltalán nem hasonlítanak egymásra. „Teljesen leblokkoltam. Becsuktam az ajtót, megfordultam, és haladtunk tovább. A feleségemmel mindkettőnknek lelkiismeret-furdalása van azóta, nem tudtuk hirtelen, mit tegyünk. A rendőrséget felhívtuk, ott azt mondták, hogy annyit tudnak tenni, hogy a járőröknek szólnak, és ők igazoltatják, ha látják. Azóta mindezt jeleztük a solymári gyermekjóléti szolgálatnál is” – írja az átvert férfi.

Lehet, hogy nem is egyedi a módszere

És hogy még egy csavar legyen a sztoriban, kiderült, hogy a rejtélyes nő mellett egy férfi nagyon hasonló módszerrel verte át a jószándékú autósokat. Egy 2010-es olvasói levélben írnak egy stoppolóról, aki azt állítja, lerobbant a kocsija, de nem volt nála elég pénz, hogy kifizesse a szerelőt, ezért haza kell jutnia Szombathelyre, hogy magához vehessen ötezer forintot. A férfi azt mondta, felesége és gyereke a szerelőnél várja őket. Az olvasó, ahogy feltételezése szerint sokan mások is, adott neki pénzt, de később újra stoppolni látta. Akkor is felvette, és a férfi tök ugyanazt a történetet adta elő újra. Ebben a levélben utalnak egy nőre is, akiről nem tudni, azonos-e a fent említett stoppossal, de az útvonala (Perbál-Tök) alapján simán lehet. 

Hogy a stoppos nőről szóló történetek ugyanarról a személyről szólnak, azért valószínű, mert említik a nő külsejét és feltűnően hibás arcbőrét, mint közös pontot. Feljelentést a fenti esetekben nem tettek. Levélírónk azt írja:  „Hogy hányan lehetünk, csak saccolni tudom, szerintem több százan, de az ezres nagyságot sem zárnám ki.

Ön is találkozott a rejtélyes stoppolóval? Írja meg nekünk!

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.