Majdnem minden második amerikai szerint Trump bűnös az oroszokkal való szövetkezésben

Fotó: Drew Angerer/AFP

Az ABC News és a Washington Post közös (714 főn végzett, reprezentatív) felmérése szerint minden második amerikai úgy gondolja, Donald Trump bűnös az ellene felhozott vádakban és összejátszott az oroszokkal az elnökségért folytatott harcban. 

Robert Mueller különleges ügyész a héten bejelentette az első vádemeléseket az Oroszország és Trump kampánystábjának összejátszását vizsgáló nyomozásában Paul Manafort és helyettes Rick Gates ellen, többek közt pénzmosás és hamis tanúzás miatt. Mindketten tagadták a vádakat a szövetségi bíróságon. Időközben kiderült, hogy  George Papadopoulos egykori külügyi kampánytanácsadó elismerte, hogy hazudott az FBI nyomozóinak orosz kapcsolatairól. 

Az amerikaiak 49 százaléka szerint az elnök bűnös abban, hogy felhasználta az orosz befolyást a kampánya során. 19 meggyőződéssel vallja és bizonyítottnak látja ezt, 30 megérzésére hagyatkozik. 44 százalék nem hiszi, hogy Trump bűnt követett volna el.  

Trump többször kijelentette, hogy ő személyében nem áll nyomozás alatt és tagadta, hogy összejátszott volna az oroszokkal. 

58 százalék szerint Mueller alkalmas a nyomozás lefolytatására, és csak 28 százalék elégedetlen vele. 51 szerint Trump nem működik együtt a nyomozással, 37 szerint igen. 68 százalék egyetért a Manafort elleni vádemeléssel és csak 16 nem. 28 százalék szerint az ügy megáll Manafort, Gates és Papadopoulos szintjén, 53 szerint viszont eléri az elnököt is. (Politico)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.