Majdnem minden második amerikai szerint Trump bűnös az oroszokkal való szövetkezésben

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Fotó: Drew Angerer/AFP

Az ABC News és a Washington Post közös (714 főn végzett, reprezentatív) felmérése szerint minden második amerikai úgy gondolja, Donald Trump bűnös az ellene felhozott vádakban és összejátszott az oroszokkal az elnökségért folytatott harcban. 

Robert Mueller különleges ügyész a héten bejelentette az első vádemeléseket az Oroszország és Trump kampánystábjának összejátszását vizsgáló nyomozásában Paul Manafort és helyettes Rick Gates ellen, többek közt pénzmosás és hamis tanúzás miatt. Mindketten tagadták a vádakat a szövetségi bíróságon. Időközben kiderült, hogy  George Papadopoulos egykori külügyi kampánytanácsadó elismerte, hogy hazudott az FBI nyomozóinak orosz kapcsolatairól. 

Az amerikaiak 49 százaléka szerint az elnök bűnös abban, hogy felhasználta az orosz befolyást a kampánya során. 19 meggyőződéssel vallja és bizonyítottnak látja ezt, 30 megérzésére hagyatkozik. 44 százalék nem hiszi, hogy Trump bűnt követett volna el.  

Trump többször kijelentette, hogy ő személyében nem áll nyomozás alatt és tagadta, hogy összejátszott volna az oroszokkal. 

58 százalék szerint Mueller alkalmas a nyomozás lefolytatására, és csak 28 százalék elégedetlen vele. 51 szerint Trump nem működik együtt a nyomozással, 37 szerint igen. 68 százalék egyetért a Manafort elleni vádemeléssel és csak 16 nem. 28 százalék szerint az ügy megáll Manafort, Gates és Papadopoulos szintjén, 53 szerint viszont eléri az elnököt is. (Politico)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.