Nyilvános beszélgetésre hívja Juhász Péter Fekete-Győr Andrást, hogy tisztázzák, miért akarnak egyszerre indulni az V. kerületben egymás esélyeit gyengítve

„Kedves András! Kérlek, üljünk le beszélgetni arról, hogy mi az értelme egymás ellen indulni a választásokon.”

Így kezdődik Juhász Péter Facebookon publikált nyílt levele, amit Fekete-Győr Andrásnak, a Momentum elnökének írt.

Arról délelőtt írtunk részletesebben, hogy a Momentum elismeri ugyan, Rogánt kvázi Juhász zavarta el a kerületből, és az ő korrupcióellenes munkája miatt nem indul újra a belvárosban a propagandaminiszter, de ettől még ráindítják Fekete-Győr Andrást a választókerületben. Először azt mondták, hogy azért, mert Feketének mélyebb a beágyazottsága a kerültben mint Juhásznak, például mert oda járt már gimnáziumba is. Csütörtökön aztán a momentumosok kiadtak egy közleményt a témában, abban az szerepel, hogy

„a budapesti 1. választókerület lakóinak is jár a lehetőség, hogy egy új politikai generációra, a rendszerváltás befejezésére, a baloldal-jobboldal ellentétének meghaladására szavazzanak”

A politikai stratégia egyik kiskönyvébe biztos bekerül majd a manőver, amivel a 2013-ban, Bajnai Gordon mellett a pártpolitikai életbe lépett Juhászt a rendszerváltás maradványaként próbálta pozicionálni a Momentum.

Ilyen előzmények után tette közzé a nyílt levelét a Facebookon Juhász, aki azt szeretné, hogy Fekete-Győr egy közös nyilvános beszélgetésen ismertesse, hogyan tervezi a párhuzamos indulással leváltani a Fideszt az V. kerültben.