Vádat emeltek a kormánytisztviselők ellen, akik pénzért intéztek magyar állampolgárságot

bűnügy
2017 november 02., 09:48

Összesen 16 embert vádol hivatali visszaéléssel, hivatali vesztegetéssel és más bűncselekményekkel a Fővárosi Főügyészség. A vádlottak közül ketten kormánytisztviselőként dolgoztak, az egyikük pénzért olyan embereknek igazolt magyar nyelvtudást, akik egyáltalán nem beszéltek magyarul, pedig az állampolgárság megszerzésének ez feltétele. Társa azért lett vádlott az ügyben, mert kollégája letartóztatásnak másnapján több honosítással kapcsolatos okiratot megsemmisített a munkahelyükön, hogy eltüntesse a bizonyítékokat.

A csapatban három közvetítő is dolgozott, ők hajtották fel a magyar állampolgárságra vágyó, de a nyelvet nem beszélő kuncsaftokat, akiknek aztán kenőpénzért elintézték a honosítást. 2014 januárja és 2015 márciusa között összesen 10 szerb, ukrán, orosz állampolgár szerzett így jogellenesen magyar állampolgárságot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.