Luton helyett Poznanban landolt a Wizzair Varsó-London járata

A Wizzair Varsó-London járata a poznani landolás után.Fotó: Flightradar.com screenshot

A Flight Radar adatai alapján biztonságban landolt a poznani reptéren a Wizzair pénteki Varsó-London járata. A gép a német határ felett járt, amikor a pilóta squawk 7700-as, repülés közbeni vészhelyzetet jelző kódot küldött, és visszafordult.

Ezt a hibakódot minden, repülés köben előforduló problémára használhatják, nem feltétlenül jelent katasztrófát. A jelzés lényegében arra szolgál, hogy a gép szabad pályát kaphasson a landoláshoz, hogy aztán a földön kivizsgálhassák a levegőben észlelt meghibásodást. Megkérdeztem a Wizzairtől, hogy pontosan mi történt, amint válaszolnak, frissítem a cikket. 

UPDATE 9:49: A Wizzair tájékoztatása alapján egy utasuk lett rosszul a gépen, ezért kellett visszafordulniuk. "November 3-án a Wizz Air W6 1301 számú, Varsóból London Lutonra tartó járata Poznanban szállt le, miután egy utas rosszul lett a fedélzeten. Az utast a személyzet elsősegélyben részesítette, Poznanban pedig orvosi segítség várta. Miután a repülőtéren a mentők átvették az utast, a járat folytatta útját London Luton felé, ahová várhatóan 75 perc késéssel érkezik meg. Adatvédelmi okokból az utasról és állapotáról további információ nem adható ki" - írták.

(H/t névtelenséget kérő olvasónknak.)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.