Luton helyett Poznanban landolt a Wizzair Varsó-London járata

2017 november 3., péntek 6:10
84
A Wizzair Varsó-London járata a poznani landolás után. Fotó: Flightradar.com screenshot

A Flight Radar adatai alapján biztonságban landolt a poznani reptéren a Wizzair pénteki Varsó-London járata. A gép a német határ felett járt, amikor a pilóta squawk 7700-as, repülés közbeni vészhelyzetet jelző kódot küldött, és visszafordult.

Ezt a hibakódot minden, repülés köben előforduló problémára használhatják, nem feltétlenül jelent katasztrófát. A jelzés lényegében arra szolgál, hogy a gép szabad pályát kaphasson a landoláshoz, hogy aztán a földön kivizsgálhassák a levegőben észlelt meghibásodást. Megkérdeztem a Wizzairtől, hogy pontosan mi történt, amint válaszolnak, frissítem a cikket. 

UPDATE 9:49: A Wizzair tájékoztatása alapján egy utasuk lett rosszul a gépen, ezért kellett visszafordulniuk. "November 3-án a Wizz Air W6 1301 számú, Varsóból London Lutonra tartó járata Poznanban szállt le, miután egy utas rosszul lett a fedélzeten. Az utast a személyzet elsősegélyben részesítette, Poznanban pedig orvosi segítség várta. Miután a repülőtéren a mentők átvették az utast, a járat folytatta útját London Luton felé, ahová várhatóan 75 perc késéssel érkezik meg. Adatvédelmi okokból az utasról és állapotáról további információ nem adható ki" - írták.

(H/t névtelenséget kérő olvasónknak.)