Újabb tanú állítja, hogy Trump igazságügyi minisztere tudott az orosz kapcsolatokról

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Eskű alatt vallotta Trump volt külpolitikai tanácsadója, Carter Page, hogy 2016-ban, a választási kampány idején ő maga tájékoztatta Jeff Sessionst, Trump későbbi igazságügyi miniszterét arról, hogy Oroszországba utazik, írja a CNN. Bár a képviselőház titkosszolgálati bizottsága előtt tett vallomásában Page azt is állította, hogy az utazásának nem volt köze a kampányhoz, vallomásának mégis nagy jelentősége van.

Jeff Sessions ugyanis három kongresszusi meghallgatásán is tagadta, hogy tudott volna a kampánystáb tagjai és az oroszok közti kapcsolatokról.

Tagadta ezt Donald Trump is, igaz, ő legalább nem eskü alatt, csak riportereknek válaszolva. Pedig a New York Times szerint a hétfőn nyilvánosságra hozott vádiratokból, George Papadopoulos, Trump külpolitikai tanácsadójának vallomásából egyértelműen kiderül, hogy maga Papadopoulos direkt büszkélkedett Trumpnak és Sessionnek az orosz kapcsolataival. 2016. március 31-én, amikor Trump összeült külpolitikai tanácsadóival, Papadopoulos azzal mutatkozott be, hogy "kapcsolatai révén képes lenne megszervezni egy Trump-Putyin találkozót". A lap értesülései szerint Trump mindezt figyelmesen hallgatta, Sessions viszont hevesen ellenezte. Márpedig aligha ellenezhetett valamit hevesen, amiről nem is tudott.

Trump maga már elnökként, 2017. február 16-án tagadta le egy riporter kérdésére válaszolva, hogy tudott-e bármit stábja és az oroszok kapcsolatáról.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.