Újabb tanú állítja, hogy Trump igazságügyi minisztere tudott az orosz kapcsolatokról

2017 november 3., péntek 9:10
64

Eskű alatt vallotta Trump volt külpolitikai tanácsadója, Carter Page, hogy 2016-ban, a választási kampány idején ő maga tájékoztatta Jeff Sessionst, Trump későbbi igazságügyi miniszterét arról, hogy Oroszországba utazik, írja a CNN. Bár a képviselőház titkosszolgálati bizottsága előtt tett vallomásában Page azt is állította, hogy az utazásának nem volt köze a kampányhoz, vallomásának mégis nagy jelentősége van.

Jeff Sessions ugyanis három kongresszusi meghallgatásán is tagadta, hogy tudott volna a kampánystáb tagjai és az oroszok közti kapcsolatokról.

Tagadta ezt Donald Trump is, igaz, ő legalább nem eskü alatt, csak riportereknek válaszolva. Pedig a New York Times szerint a hétfőn nyilvánosságra hozott vádiratokból, George Papadopoulos, Trump külpolitikai tanácsadójának vallomásából egyértelműen kiderül, hogy maga Papadopoulos direkt büszkélkedett Trumpnak és Sessionnek az orosz kapcsolataival. 2016. március 31-én, amikor Trump összeült külpolitikai tanácsadóival, Papadopoulos azzal mutatkozott be, hogy "kapcsolatai révén képes lenne megszervezni egy Trump-Putyin találkozót". A lap értesülései szerint Trump mindezt figyelmesen hallgatta, Sessions viszont hevesen ellenezte. Márpedig aligha ellenezhetett valamit hevesen, amiről nem is tudott.

Trump maga már elnökként, 2017. február 16-án tagadta le egy riporter kérdésére válaszolva, hogy tudott-e bármit stábja és az oroszok kapcsolatáról.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt