Balog Zoltán utasításba adta, adjanak pénzt a Magyar Hospice Alapítványnak

Észbe kapott Balog Zoltán emberminiszter és utasításba adta az egészségügyért felelős államtitkárnak, hogy biztosítsanak állami támogatást a Magyar Hospice Alapítványnak. Nemrég jelent meg egy riport az RTL Híradóban arról, hogy heteken belül bezárhat Magyarország egyetlen, gyógyíthatatlan betegeket gondozó hospice háza, mert nincs pénzük a további működésre.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) korábban már közölte, hogy elismerik az alapítvány szakmai munkáját, éppen ezért támogatták őket az elmúlt évben három évben 25 millió forinttal. Az EMMI vizsgálja az alapítvány kérelmét és  egyúttal felhíva a gyógyíthatatlan daganatos betegekkel foglalkozó alapítvány figyelmét a felelős működésre. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.