Balog Zoltán utasításba adta, adjanak pénzt a Magyar Hospice Alapítványnak

Egészségügy
2017 november 04., 15:01
comments 318

Észbe kapott Balog Zoltán emberminiszter és utasításba adta az egészségügyért felelős államtitkárnak, hogy biztosítsanak állami támogatást a Magyar Hospice Alapítványnak. Nemrég jelent meg egy riport az RTL Híradóban arról, hogy heteken belül bezárhat Magyarország egyetlen, gyógyíthatatlan betegeket gondozó hospice háza, mert nincs pénzük a további működésre.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) korábban már közölte, hogy elismerik az alapítvány szakmai munkáját, éppen ezért támogatták őket az elmúlt évben három évben 25 millió forinttal. Az EMMI vizsgálja az alapítvány kérelmét és  egyúttal felhíva a gyógyíthatatlan daganatos betegekkel foglalkozó alapítvány figyelmét a felelős működésre. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.