A CSU ifjúsági szervezete felszólította Seehofert, hogy vonuljon vissza

Több 444 videó?
Szeretném

A bajor kormánypárt ijfúsági szervezete, a Junge Union a szombati kongresszusán kimondta, hogy a 2018-as tartományi választáson való sikeres szereplés érdekében hiteles személyi megújulásra van szükség a párton belül. Ezért az érdemei elismerése mellett felszólították Horst Seehofert, Bajorszászág miniszterelnökét, hogy a nyissa meg az utat a rendezett átmenetnek a tartomány vezetésében.

Horst SeehoferFotó: Peter Kneffel/dpa/AFP

A Junge Union kijelentette, hogy nem támogatják a pártelnököt a 2018-as kampányban. Ezzel a CSU ifjúsági szervezete az első olyan testülete a pártnak, amely nyíltan Seehoferrel szemben fogllat állást. Az erről szóló határozatot a szervezet delegáltjainak kétharmada támogatta.

Seehofer korábban lemondta a Junge Union kongresszusára tervezett látogatását, mert jelenleg is Berlinben tárgyal az új kormánykoalícióról. Helyette Manfred Weber, a CSU alelnöke jelent meg a gyűlésen.

A szeptemberi szövetségi választásokon a CSU történetének leggyengébb eredményét érte el, csak a szavazatok 38,8 százalékát sikerült megszereznie. (Süddeutsche Zeitung)