Fegyveresek rohanták le a líbiai Comic Con fesztivált

külföld
2017 november 05., 12:21
comments 82

A líbiai Különleges Elrettentő Erők (SDF) fegyveresei pénteken megrohanták a Tripoliban tartott Comic Con fesztivált, ahol több száz fiatal líbiai jelent meg japán és amerikai képregényhősnek öltözve. A konzervatív iszlamistának számító SDF emberei a szemtanúk szerint 20 embert magukkal vittek. Közülük hat szervező még mindig fogságban van.

photo_camera Fotó: MAHMUD TURKIA/AFP

Akiket később szabadon engedtek, a Libya Heraldnak arról számoltak be, hogy megverték őket, és azt mondták nekik, Líbia egy muszlim ország, nem pedig liberális. Az SDF az ENSZ által is elismert líbiai kormányt támogatja. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.