A főigazgató szerint a szabályoknak megfelelően jártak el, amikor mentőt hívtak a kórház előtt fekvő sebesülthöz

Olvasónk, Richárd írta meg vasárnap, hogy a II. kerületi Frankel Leó utcában, pont a Budai Irgalmasrendi Kórház bejárata előtt egy tolató autó elütött egy idős nőt, de az orvosok nem látták el, inkább mentőt hívattak hozzá, és hiába kérték a pár lépésnyire működő kórháztól segítséget, a recepción azt mondták, semmit sem tudnak tenni.

Fotó: olvasónk

A kórház főigazgatója, Reiter József hétfőn a Zoomnak azt mondta, a hatályos jogszabályok szerint jártak el, már csak azért is, mert náluk nincsen traumatológia, vagyis olyan osztály, ami a súlyos sérülteket tudja ellátni.

Azt is mondta, hogy az elütött „néni feje ugyan vérzett, de az orvosok szerint nem volt számottevő, magánál volt és a légzésfunkciója is rendben volt”, a protokoll szerint ilyenkor pedig mentőt kell hívniuk, hogy a sérültet a területileg illetékes kórházba szállítsák. Szerinte más lett volna a helyzet, ha az asszony valóban életveszélyben lett volna, mert akkor a kórház intenzív osztályán vagy – ha olyan mértékű vérzése – a sebészeten segítettek volna. (Zoom)