Eladó Budapest egyik legnyomorultabb épülete, a Bálna

Budapest
2017 november 06., 08:37
comments 171

Az Ingatlan.com-on hirdeti a ferencvárosi Bálnát a fővárosi vagyonkezelő. A kikiáltási ár 11 milliárd forint, de a szerencsés vásárlónak további 6 millió forintért meg kell vennie az épületben találhat ingóságok egy részét is.

A pontos szöveg szerint persze nem a Bálna eladó, hiszen a magyar közigazgatásban érthetően fogalmazni tilos, hanem az

„1093 Budapest IX. kerület, Fővám tér Budapest IX. kerület, Közraktár utca 1. sz. „felülvizsgálat alatt”, 37061/7. helyrajzi számon felvett, kivett kereskedelmi és kulturális központ megjelölésű ingatlan (a továbbiakban: Ingatlan), illetőleg az Ingatlannal funkcionális egységet képező, Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság (BFVK Zrt.) kizárólagos tulajdonában álló ingóságok (a továbbiakban: Ingóságok)”

kerültek a piacra. Ha valaki ajánlatot akar tenni, először is 3 millió forintért meg kell vásárolnia a pályázati dokumentációt, és csak utána vághat bele a dologba.

A Bálna most már több évtizedes nyomorúságának taglalására itt most nem lesz hely, az eredetileg CET néven induló épület különböző kormányokon, fővárosi és kerületi önkormányzatokon átívelő karrierje töretlenül sikertelenül tudott lenni. Geszti Pétertől Tarlós Istvánig sokan foglalkoztak vele, kivétel nélkül borzalmas eredménnyel.

Pedig elméletileg nem tűnik lehetetlennek, hogy a Duna belvárosi partján egy ilyen épületnek értelme és sikerei legyenek, de valamiért Budapest ezt képtelen megugrani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.