Eladó Budapest egyik legnyomorultabb épülete, a Bálna

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az Ingatlan.com-on hirdeti a ferencvárosi Bálnát a fővárosi vagyonkezelő. A kikiáltási ár 11 milliárd forint, de a szerencsés vásárlónak további 6 millió forintért meg kell vennie az épületben találhat ingóságok egy részét is.

A pontos szöveg szerint persze nem a Bálna eladó, hiszen a magyar közigazgatásban érthetően fogalmazni tilos, hanem az

„1093 Budapest IX. kerület, Fővám tér Budapest IX. kerület, Közraktár utca 1. sz. „felülvizsgálat alatt”, 37061/7. helyrajzi számon felvett, kivett kereskedelmi és kulturális központ megjelölésű ingatlan (a továbbiakban: Ingatlan), illetőleg az Ingatlannal funkcionális egységet képező, Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság (BFVK Zrt.) kizárólagos tulajdonában álló ingóságok (a továbbiakban: Ingóságok)”

kerültek a piacra. Ha valaki ajánlatot akar tenni, először is 3 millió forintért meg kell vásárolnia a pályázati dokumentációt, és csak utána vághat bele a dologba.

A Bálna most már több évtizedes nyomorúságának taglalására itt most nem lesz hely, az eredetileg CET néven induló épület különböző kormányokon, fővárosi és kerületi önkormányzatokon átívelő karrierje töretlenül sikertelenül tudott lenni. Geszti Pétertől Tarlós Istvánig sokan foglalkoztak vele, kivétel nélkül borzalmas eredménnyel.

Pedig elméletileg nem tűnik lehetetlennek, hogy a Duna belvárosi partján egy ilyen épületnek értelme és sikerei legyenek, de valamiért Budapest ezt képtelen megugrani.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,1 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.