Eladó Budapest egyik legnyomorultabb épülete, a Bálna

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Ingatlan.com-on hirdeti a ferencvárosi Bálnát a fővárosi vagyonkezelő. A kikiáltási ár 11 milliárd forint, de a szerencsés vásárlónak további 6 millió forintért meg kell vennie az épületben találhat ingóságok egy részét is.

A pontos szöveg szerint persze nem a Bálna eladó, hiszen a magyar közigazgatásban érthetően fogalmazni tilos, hanem az

„1093 Budapest IX. kerület, Fővám tér Budapest IX. kerület, Közraktár utca 1. sz. „felülvizsgálat alatt”, 37061/7. helyrajzi számon felvett, kivett kereskedelmi és kulturális központ megjelölésű ingatlan (a továbbiakban: Ingatlan), illetőleg az Ingatlannal funkcionális egységet képező, Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság (BFVK Zrt.) kizárólagos tulajdonában álló ingóságok (a továbbiakban: Ingóságok)”

kerültek a piacra. Ha valaki ajánlatot akar tenni, először is 3 millió forintért meg kell vásárolnia a pályázati dokumentációt, és csak utána vághat bele a dologba.

A Bálna most már több évtizedes nyomorúságának taglalására itt most nem lesz hely, az eredetileg CET néven induló épület különböző kormányokon, fővárosi és kerületi önkormányzatokon átívelő karrierje töretlenül sikertelenül tudott lenni. Geszti Pétertől Tarlós Istvánig sokan foglalkoztak vele, kivétel nélkül borzalmas eredménnyel.

Pedig elméletileg nem tűnik lehetetlennek, hogy a Duna belvárosi partján egy ilyen épületnek értelme és sikerei legyenek, de valamiért Budapest ezt képtelen megugrani.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.