Hiába ígérte meg a kormány, még mindig nincs meddőségi kezelés Kaposváron

Egészségügy
2017 november 06., 20:00
comments 90

Az RTL Híradó a kaposvári meddőségi kezelésről közölt riportot.

A videó szerint a kaposvári Kaáli Intézetet októberben zárták be, az alapító dr. Kaáli Géza akkor azt mondta, azért, mert hiába kért állami támogatást. A kormány nyáron jelentette be, hogy növeli a meddőségi kezelések támogatását, de csak az állami intézményekben. A kaposvári kórház is ilyen, ahol az RTL szerint az eddigi 0 helyett 880 kezelést fizetne ki az egészségbiztosító, 370 millió forintot kapna rá a kórház.

Az intézet vezetői akkor azt ígérték, hogy az ellátás folytatódni fog, csak már a kórház fennhatósága alatt. Csakhogy hiába kellene a kórház meddőségi centrumának működnie novembertől, még mindig nem működik – közölte az RTL, ami az épületben videóra vette, hogy tényleg nincs kezelés. A csatorna birtokába jutott egy levél is, amiben egy cég a kórház nevében használt eszközök után érdeklődik.

A kaposvári kórház nem válaszolt az RTL kérdéseire.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.