Kirúgták a nőt, aki a bringájáról bemutatott Donald Trump konvojának

INTERNET
2017 november 06., 13:53
comments 269

Az elmúlt napokban nem nagyon volt nagyobb sztárja az internetnek, mint a Rejtélyes Virginiai Biciklis Nő, aki mellett elhajtott Donald Trump elnöki autókonvoja. Trump épp távozóban volt saját golftanyájáról, amikor a Rejtélyes Nő, aki cseppet sem illetődött meg a fekete autók impozáns sorától, bal kézzel lazán bemutatott neki.

Juli Briskman október 28-án intett be Trumpnak
photo_camera Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

A lendülő ujjról készült kép azonnal a Trump elleni népi düh szimbóluma lett

- bár a megosztói nyilván nem gondolták végig, hogy valóban milyen jól szimbolizálja a nagyszájú, de az ég világon semmire sem jó „ellenállást”.

A hírnév viszont mindig egyben átok is, ahogy azt most a képen szereplő Juli Briskmann is kénytelen volt megtapasztalni. Az 50 éves, kétgyermekes családanyát eleve meglepte, hogy valaki lekapta a drámai bemutatást, de valószínűleg ezzel még együtt tudott volna élni.

Ennél nagyobb baj volt, hogy kiderült, Briskman egy Akima LLC nevű kormányzati beszállítócég alkalmazottja, ahol nem örültek Trump sértegetésének. Briskman meg akarta előzni a bajt, és maga figyelmeztette a cég HR-osztályát a kép terjedésére, de ez sem segített.

Egy nappal később behívták egy beszélgetésre, ahol főnökei közölték, hogy megszegte az Akima közösségimédia-használatra vonatkozó belső szabályait, mivel a szerintük "obszcén" képet Facebookon és Twitteren is profilképnek állította be. És ott helyben ki is rúgták.

Briskman nem nagyon tud mit tenni a döntés ellen. Azt viszont elmondta, hogy eléggé bántja, hogy az a férfi kollégája viszont megtarthatta az állását, aki a saját Facebook oldalán, amin az Akima képét használta coverfotónak, miután valakit azzal sértegetett, hogy "fucking libtard asshole", csak figyelmeztetést kapott, és csak törölnie kellett a bejegyzését..

"Hogy lenne már ez kevésbé obszcén, mint bemutatni az elnöknek?"

- tette fel a kérdést Briskman. (Huffpost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.