Orbán és a fél kormány felkereste Luther Márton sírját

POLITIKA
2017 november 06., 17:51
comments 138

A miniszterelnök délután lerótta tiszteletét Luther Márton sírhelyénél, a wittenbergi vártemplomban – közölte Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke az MTI-vel.

Orbán Viktor miniszterelnök (k, balra) és Reiner Haseloff, Szász-Anhalt tartomány miniszterelnöke (k, jobbra), valamint a magyar kormányzati delegáció Luther Márton sírjánál a wittenbergi vártemplomban 2017. november 6-án.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök (k, balra) és Reiner Haseloff, Szász-Anhalt tartomány miniszterelnöke (k, jobbra), valamint a magyar kormányzati delegáció Luther Márton sírjánál a wittenbergi vártemplomban 2017. november 6-án. Fotó: Szecsődi Balázs / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI / MTVA

Orbánt Reiner Haseloff, Szász-Anhalt tartomány miniszterelnöke fogadta a reformáció bölcsőjeként számon tartott német városban, majd együtt megtekintették a Luther Házat és a reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett „Luther! 95 kincs-95 ember” című kiállítást. Orbán és Haseloff négyszemközti megbeszélést is folytatott – közölte Havasi.

A Wittenbergbe utazott magyar kormányzati delegáció tagja Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Trócsányi László igazságügyi miniszter és Kósa Lajos tárca nélküli miniszter.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.