Orbán és a fél kormány felkereste Luther Márton sírját

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A miniszterelnök délután lerótta tiszteletét Luther Márton sírhelyénél, a wittenbergi vártemplomban – közölte Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke az MTI-vel.

Orbán Viktor miniszterelnök (k, balra) és Reiner Haseloff, Szász-Anhalt tartomány miniszterelnöke (k, jobbra), valamint a magyar kormányzati delegáció Luther Márton sírjánál a wittenbergi vártemplomban 2017. november 6-án.Fotó: Szecsődi Balázs / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI / MTVA

Orbánt Reiner Haseloff, Szász-Anhalt tartomány miniszterelnöke fogadta a reformáció bölcsőjeként számon tartott német városban, majd együtt megtekintették a Luther Házat és a reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett „Luther! 95 kincs-95 ember” című kiállítást. Orbán és Haseloff négyszemközti megbeszélést is folytatott – közölte Havasi.

A Wittenbergbe utazott magyar kormányzati delegáció tagja Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Trócsányi László igazságügyi miniszter és Kósa Lajos tárca nélküli miniszter.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.