Orbán és a fél kormány felkereste Luther Márton sírját

2017 november 6., hétfő 17:51
152

A miniszterelnök délután lerótta tiszteletét Luther Márton sírhelyénél, a wittenbergi vártemplomban – közölte Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke az MTI-vel.

Orbán Viktor miniszterelnök (k, balra) és Reiner Haseloff, Szász-Anhalt tartomány miniszterelnöke (k, jobbra), valamint a magyar kormányzati delegáció Luther Márton sírjánál a wittenbergi vártemplomban 2017. november 6-án. Fotó: Szecsődi Balázs / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI / MTVA

Orbánt Reiner Haseloff, Szász-Anhalt tartomány miniszterelnöke fogadta a reformáció bölcsőjeként számon tartott német városban, majd együtt megtekintették a Luther Házat és a reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett „Luther! 95 kincs-95 ember” című kiállítást. Orbán és Haseloff négyszemközti megbeszélést is folytatott – közölte Havasi.

A Wittenbergbe utazott magyar kormányzati delegáció tagja Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Trócsányi László igazságügyi miniszter és Kósa Lajos tárca nélküli miniszter.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt