Sok dolgot blokkolhatna a Twitter, de valamiért pont a bisexual szóval van baja

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Hurrikánként söpört végig az internet ilyesmire fogékony részén a hír, hogy a Twitter, ahol szinte mindent lehet, pont a LMBT-közösség számára fontos szavak közül néhányat, például a „bisexual”-t és a „queer”-t blokkolja:

Aki ezekre a szavakra keres, csak szöveges találatokat kap, fotók és videók esetében hibaüzenet a válasz. A Twitter célja feltehetően a pornójellegű tartalmak szűrése lehet, de elég szerencsétlen ez a megoldás pont attól a cégtől, amely a Facebooknál egyébként sokkal engedékenyebb, és simán engedi a hardcore pornógifek és -képek publikálását is.

Miközben pedig ezeket a szavakat kiszűri, a Twitter, ahogy a hírről beszámoló Axios is kiemeli, simán engedi az egészen vad gyűlöletbeszédet is. Arról nem is beszélve, hogy ideális platformja más atomhatalmak nukleáris holokauszttal megfenyegetésének.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.