Trump szerint nem az amerikai fegyvertörvények, hanem mentális problémák tehetnek a texasi lövöldözésről

külföld
2017 november 06., 08:04
comments 167

„Nem a fegyverek miatt alakult ki ez a helyzet, hanem egy legmagasabb szintű mentális probléma miatt. Nagyon-nagyon szomorú ez” - mondta Donald Trump amerikai elnök hétfőn a vasárnapi texasi templomi lövöldözés kapcsán.

A 26 halálos áldozatot követelő mészárlás kapcsán a jelenleg Ázsiában turnézó Trump arról beszélt, hogy „előzetes jelentések szerint az elkövető súlyosan tébolyodott volt”.

Érdemes emlékezni arra, hogy amikor néhány nappal ezelőtt New Yorkban egy üzbég származású férfi nyolc embert ölt meg, Trump őt azonnal egyszerűen állatnak nevezte, és arról kezdett beszélni, hogy szigorítani kell az amerikai bevándorlási szabályokat. Elmebajról akkor nem volt szó.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.