Börtön helyett kényszergyógykezelésre küldte a bíróság a szegedi joghallgatót, aki nyakon szúrt egy embert a kocsmában

bűnügy
2017 november 07., 19:59

Büntethetőséget kizáró ok, paranoid skizofrénia miatt felmentette a Szegedi Törvényszék az emberölés vádja alól azt a férfit, aki tavaly februárban elvágta az egyik vendég nyakát a Négylépcsős sörözőben - írja a Délmagyar.

Tavaly februárban az ideiglenes kényszergyógykezelés alatt álló egyetemista a szegedi Négylépcsős sörözőben minden előzetes szóváltás nélkül nyakon szúrt egy 36 éves férfit, aki perceken belül meghalt.

Fotó: MTI / Donka Ferenc
photo_camera Fotó: MTI / Donka Ferenc Fotó: Donka Ferenc

A lap beszámolója szerint a keddi tárgyaláson a bíró ismertette az elmeorvosi szakértői véleményt, miszerint bár a férfi nem gyengeelméjű, de a valósággal való kapcsolata megszakadt, üldöztetéses téveszméi vannak, paranoid skizofréniában szenved, bármikor bekövetkezhet nála ön- és közveszélyes állapot, illetve fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A Szegedi Törvényszék tanácsvezető bírája a férfit a büntethetőséget kizáró ok miatt felmentette az emberölés vádja alól, és elrendelte a kényszergyógykezelését. A férfit visszaszállították az budapesti intézetbe, ahol tovább folyik az ideiglenes kényszergyógykezelése.