Kötél általi halálra ítélték a japán fekete özvegyet

2017 november 7., kedd 6:45
124
Kakehi Csiszako, a japán fekete özvegy. Három gyilkosságért és egy gyilkossági kísérletért kötél általi halálra ítélték. Fotó: JIJI PRESS/AFP

A bíróság kötél általi halálra ítélte az egykori milliomost, a hetvenéves Kakehi Csiszakót, aki a vád szerint három férfival, köztük egykori férjével itatott ciánt, hogy aztán beszedje az életbiztosításukat és begyűjtse az örökségét. Kakehit Japánban csak fekete özvegyként emlegetik, mert több olyan idős férfival is végzett, akivel kapcsolatba került.

A bíróság végül három férfi, köztük a férje megölése és egy negyedik megölésére tett kísérlet miatt ítélték kötél általi halálra. A bíró szerint Kakehi "mind a négy esetben gyilkos szándékkal itatott ciánt áldozataival". A védelem azzal érvelt, hogy Kakehi demenciában szenved, de a bíró ezt elutasította, már csak azért is, mert Kakehi minden áldozatával azután végzett, hogy azok már ráírták a vagyonukat. (Via The Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt