Kötél általi halálra ítélték a japán fekete özvegyet

bűnügy
2017 november 07., 06:45
comments 123
Kakehi Csiszako, a japán fekete özvegy. Három gyilkosságért és egy gyilkossági kísérletért kötél általi halálra ítélték.
photo_camera Kakehi Csiszako, a japán fekete özvegy. Három gyilkosságért és egy gyilkossági kísérletért kötél általi halálra ítélték. Fotó: JIJI PRESS/AFP

A bíróság kötél általi halálra ítélte az egykori milliomost, a hetvenéves Kakehi Csiszakót, aki a vád szerint három férfival, köztük egykori férjével itatott ciánt, hogy aztán beszedje az életbiztosításukat és begyűjtse az örökségét. Kakehit Japánban csak fekete özvegyként emlegetik, mert több olyan idős férfival is végzett, akivel kapcsolatba került.

A bíróság végül három férfi, köztük a férje megölése és egy negyedik megölésére tett kísérlet miatt ítélték kötél általi halálra. A bíró szerint Kakehi "mind a négy esetben gyilkos szándékkal itatott ciánt áldozataival". A védelem azzal érvelt, hogy Kakehi demenciában szenved, de a bíró ezt elutasította, már csak azért is, mert Kakehi minden áldozatával azután végzett, hogy azok már ráírták a vagyonukat. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.